ICCJ de acord cu respingerea semnului PIN

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, luni, plângerea formulată de PIN faţă de hotărârea Biroului Electoral Central (BEC) de respingere a înregistrării semnului electoral al partidului - reprezentând ursul carpatin - pe listele pentru alegerile europarlamentare.

5 afișări
Imaginea articolului ICCJ de acord cu respingerea semnului PIN

ICCJ de acord cu respingerea semnului PIN

Avocatul PIN a explicat că Biroul Electoral Central s-a constituit în 24 septembrie şi că a doua zi, deci în termenul legal de trei zile, PIN a depus cererea de înregistrare a semnului electoral pentru alegerile europarlamentare.

BEC a respins această cerere, susţinând că trebuia înregistrată în februarie, atunci când de fapt s-ar fi constituit Biroul Electoral Central şi că de fapt BEC actual este o continuare a aceluia. Concret, Biroul Electoral Central a susţinut că cererea a fost depusă tardiv.

În replică, PIN a susţinut că trebuie luat în considerare momentul la care s-a stabilit data alegerilor europarlamentare şi respectiv pentru când s-a stabilit această dată şi că în raport de aceste elemente, cererea lor a fost depusă a doua zi de la constituirea BEC, în 24 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici