INML: Cercetarea în cazul Tinu, complexă şi dificilă din cauza degradării cadavrului

Cercetarea specifică în cazul rămăşiţelor pământeşti ale jurnalistului Dumitru Tinu este complexă şi dificilă din cauza stării avansate de degradare a acestora, potrivit conducerii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) "Mina Minovici" din Bucureşti.

16 afișări
Imaginea articolului INML: Cercetarea în cazul Tinu, complexă şi dificilă din cauza degradării cadavrului

INML: Cercetarea în cazul Tinu, complexă şi dificilă din cauza degradării cadavrului

"Examinarea medico-legală s-a încheiat luni, în jurul orelor 18.00, aceasta fiind efectuată de către o comisie de medici legişti, asistaţi de procuror şi criminalişti. Au fost efectuate investigaţii macroscopice, radiologice, precum şi fotografii şi filme judiciare şi au fost prelevate fragmente de ţesuturi în vederea efectuării unor examene de laborator al căror rezultat urmează a fi analizat în perioada următoare prin corelare cu celelalte aspecte constatate. Cercetarea specifică acestor cazuri este complexă şi dificilă datorită condiţiilor particulare cauzate de degradarea naturală a materialului biologic analizat", se arată într-un comunicat al INML remis, marţi, presei.

În plus, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, aspectele concrete ale unui caz medico-legal nu pot fi făcute publice fără acordul organului judiciar care instrumentează cauza, pentru a nu prejudicia desfăşurarea anchetei, precizează sursa citată.

"Chiar dacă instituţiile medico-legale sunt instituţii publice ele, în primul rând, sunt instituţii medicale supuse deontologic principiului respectării confidenţialităţii privind informaţiile cu caracter medical. Examinarea medico-legala în cazul jurnalistului Dumitru Tinu, dar şi în alte cazuri va respecta practica şi deontologia medicală", potrivit INML.

Potrivit unor surse judiciare, după exhumare s-a constatat că aproape nu mai există ţesut moale, ci doar scheletul osos.

Corpul fostului director al ziarului "Adevărul", Dumitru Tinu, a fost exhumat, luni, pentru efectuarea unei noi expertize medico-legale şi criminalistice care să confirme sau să infirme ipoteza potrivit căreia ziaristul nu ar fi murit în urma unui accident de circulaţie. De la cimitirul din Breaza, unde a fost înmormântat Tinu, corpul acestuia a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Bucureşti.La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, dosarul de cercetare penală privind împrejurările morţii lui Dumitru Tinu a fost redeschis ca urmare a solicitării celor patru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici