Judecarea dosarului "Motorock", amânată

Doi dintre cei trei inculpaţi în dosarul "Motorock" au cerut, miercuri, la primul termen de judecată, o amânare a procesului pentru a-şi angaja apărător.

2 afișări
Imaginea articolului Judecarea dosarului "Motorock", amânată

Judecarea dosarului "Motorock", amânată

Tatăl fetei care a murit lovită de o motocicletă în timpul unui concurs de viteză şi pilotul motocicletei care a provocat accidentul au declarat, la ieşirea din sala de judecată, că ar trebui inculpaţi şi primarul Galaţiului sau forţele de ordine prezente la locul tragediei.

Judecarea dosarului "Motorock" a fost amânată pentru data de 5 decembrie, după ce Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu, reprezentanţii clubului care a organizat Festivalul "Motorock", au depus o cerere de acordare a unui termen pentru angajarea unui apărător.

În toamna anului trecut, Claudia Stoica (13 ani) a murit în timp ce asista în Galaţi la un concurs de viteză la care participau mai mulţi motociclişti, în cadrul primei şi singurei ediţii a Festivalului "Motorock". Motocicleta condusă de Paul Bulai a scăpat de sub controlul acestuia şi a intrat în public, bucăţi din ea omorând-o pe Claudia Stoica şi rănind grav alţi doi spectatori.

Cinci persoane, printre care se număra şi primarul Galaţiului, au fost cercetate de procurorii gălăţeni şi bucureşteni cu privire la împrejurările în care s-a produs incidentul.

În cele din urmă, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis începerea urmăririi penale în cazul lui Paul Bulai, motociclistul care a acidentat-o mortal pe Claudia Stoica, şi a şefilor clubului care a organizat Festivalul "Motorock" - Anton Banciog şi Vasile Ivaşcu. Celor din urmă li s-a imputat că nu au respectat dispoziţiile legale cu privire la organizarea unei competiţii sportive.

Primarul Dumitru Nicolae, cel care şi-a dat acordul pentru desfăşurarea competiţiei, a fost scos de sub urmărire penală, chiar dacă a aprobat concursul fără a avea un raport de specialitate, fiind, în schimb, sancţionat cu o amendă de şapte milioane de lei vechi. Tot de sub urmărire penală a fost scos şi Emil Bălan (fiul unui cunoscut avocat gălăţean, n.r.) ce face parte din clubul organizator al "Motorock".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici