Kovesi a dat dispoziţie ca dosarele mineriadei şi ale revoluţiei să fie declinate

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus ca dosarele revoluţiei şi mineriadei din 1990 să fie declinate către procurori civili, generalul magistrat Dan Voinea, cel care are în lucru aceste cauze, urmând să treacă în rezervă pentru a putea face parte din echipa anchetatorilor.

1 afișare
Imaginea articolului Kovesi a dat dispoziţie ca dosarele mineriadei şi ale revoluţiei să fie declinate

Kovesi a dat dispoziţie ca dosarele mineriadei şi ale revoluţiei să fie declinate

Ca urmare a publicării, luni, în Monitorul Oficial, a Deciziei 610 din 20 iunie, referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. III alin. 2 şi 3 din Legea 356/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea altor legi, Kovesi a decis urgentarea soluţionării dosarelor mineriadei şi revoluţiei.

Potrivit Biroului de presă al Ministerului Public, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Codruţa Kovesi, a dispus ca generalul magistrat Dan Voinea să decline, cât mai urgent, la parchetele civile competente, "cauzele pe care le are în lucru şi în care sunt cercetaţi civili, respectiv dosarele cunoscute opiniei publice drept Mineriada şi Revoluţia".

"Printre soluţiile identificate pentru rezolvarea optimă a acestei situaţii, este şi propunerea ca generalul Voinea să treacă în rezervă pentru a fi delegat în echipa de procurori civili, alături de care să continue instrumentarea acestor cauze, astfel încât aceste dosare să fie soluţionate operativ", precizează sursa citată.

De altfel, spune Ministerul Public, şi anterior deciziei Curţii Constituţionale, procurorul general a pus la dispoziţia procurorlui Dan Voinea "tot suportul logistic necesar soluţionării acestor cauze".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici