Kovesi: Am colaborat bine cu Tudor Chiuariu, am comunicat bine, dar fără eficienţă

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că a avut o colaborare bună cu ministrul demisionar al Justiţiei, Tudor Chiuariu, dar lipsită de eficienţă.

2 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Am colaborat bine cu Tudor Chiuariu, am comunicat bine, dar fără eficienţă

Kovesi: Am colaborat bine cu Tudor Chiuariu, am comunicat bine, dar fără eficienţă

"Am colaborat bine cu Tudor Chiuariu, am comunicat bine, dar fără eficienţă", a spus Kovesi.

Întrebată în legătură cu demisia ministrului Justiţiei, procurorul general al României a spus că este vorba despre un act unilateral de voinţă, cu privire la care nu vrea să facă speculaţii şi comentarii.

Răspunzând unei întrebări legate de aşteptările pe care le are referitor la următorul ministru al Justiţiei, Kovesi a spus că vrea să aibă o colaborare bună cu acesta, în sensul consultării cu acesta atunci când este vorba despre proiecte referitoare la activitatea Ministerului Public.

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va renunţa la funcţie şi a promis că atunci când "această înscenare ridicolă va lua sfârşit" se va întoarce pentru a continua reforma în justiţie.

Laura Codruţa Kovesi a făcut aceste declaraţii după lansarea, la Instututul Naţional al Magistraturii, a două cărţi intitulate "Elemente de management judiciar" şi "General şi particular în formarea purtătorului de cuvânt". Aceste lucrări au fost editate de către Asociaţia Alternative Sociale, care a contribuit cu peste 23.000 de lire sterline, restul de aproximativ 95.000 de lire fiind asigurate de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

În cadrul celor patru seminarii de management judiciar au fost formaţi 320 de magistraţi, dintre aceştia 220 fiind purtători de cuvânt la instanţe şi parchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici