KOVESI: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din 1990 vor merge mai departe

Dosarele în care sunt cercetaţi Ion Iliescu (cu privire la implicarea în mineriada din '90) şi Dan Iosif (cu privire la Revoluţia din 1989) merg mai departe, a declarat, la Iaşi, în conferinţă de presă, de procurorul general al României Laura Codruţa Kovesi.

1 afișare
Imaginea articolului KOVESI: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din 1990 vor merge mai departe

KOVESI: Dosarele Revoluţiei şi Mineriadei din 1990 vor merge mai departe

Astfel, decesul lui Dan Iosif - survenit miercuri - nu va influenţa ancheta procurorilor. "Nu ne afectează în nici un fel. Cercetarea penală nu continuă în ceea ce-l priveşte, dar există şi alte persoane care au calitatea de civili şi care sînt cercetate în acest caz. Dosarul va merge mai departe", a explicat Kovesi.

Procurorul general a mai spus că, în dosarul mineriadei din '90, în care este cercetat Ion Iliescu, unul dintre avocaţi a contestat modul în care se desfăşoară ancheta.

"S-a depus o plîngere împotriva actului de procedură penală, emis în cursul urmăririi penale. Acum, analizăm dacă s-au îndeplinit condiţiile de fond şi formă pentru emiterea lui", a arătat Kovesi, adăugînd că totuşi nu crede în existenţa unor vicii de procedură.

"Mă aştept să nu am surprize", a subliniat procurorul general.

În altă ordine de idei, Kovesi a salutat iniţiativa ministerului Justiţiei, de subordonare a Poliţiei Judiciare către procurori.

"S-ar evita situaţia de dublă subordonare în care funcţionează acum: către procurori, ca activitate, şi către Ministerul de Interne, din punct de vedere administrativ", a arătat procurorul general.

Laura Codruţa Kovesi s-a aflat la Iaşi cu ocazia lansării primului centru de presă regional, al Parchetelor şi instanţelor din judeţele Iaşi şi Vaslui.

"Fără transparenţă nu putem întări credibilitatea Ministerului Public", a mai subliniat procurorul general. Cu acest prilej, s-a lansat şi volumul "General şi particular în formarea purtătorului de cuvînt magistrat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici