Madrid: Patru români, arestaţi pentru răpirea a două surori din Manchester

Poliţia din Madrid a arestat vineri dimineaţă patru români, suspectaţi că ar fi răpit două minore de origine română din Manchester (Marea Britanie) în luna august a acestui an, relatează cotidianul spaniol ABC, în pagina electronică.

1 afișare

Una dintre cele două tinere, în vârstă de 14 ani, a fost eliberată în Manchester, la data de 14 septembrie, iar cealălaltă, de 17 ani, a fost găsită sechestrată în La Canada Real Galiana din Madrid.

Doi dintre răpitori au fost reţinuţi de poliţia spaniolă în autogara Mendez Alvado, unde îl chemaseră pe tatăl minorelor pentru a plăti răscumpărarea cerută.

Ancheta a fost desfăşurată de poliţia spaniolă, în colaborare cu doi detectivi ai poliţiei britanice.

În luna august a acestui an, Salagen S., român de etnie rromă stabilit în Manchester, a aflat de la fratele său, în timp ce se afla în România la o înmormântare, că una dintre fiicele sale a dispărut. Acesta a anunţat dispariţia poliţiei britanice în data de 5 septembrie 2007, iar cinci zile mai târziu, o altă fiică a reclamantului a fost răpită, martor ocular fiind chiar fratele fetei.

Ulterior, răpitorii i-au cerut tatălui 10.000 de lire sterline (aproximativ 20.000 de dolari) în schimbul eliberării celor două surori, ameninţând că, în cazul în care răscumpărarea nu va fi plătită, minorele vor fi exploatate sexual în străinătate.

La 14 septembrie, cea mai mică dintre surori a fost eliberată la Manchester, fără să fi fost rănită. Între timp, poliţia spaniolă în colaborare cu cea britanică a aflat că vinovat de sechestrarea fetelor ar fi Florian M.şi un alt un rrom de origine română.

În urma investigaţiilor intense a fost posibilă arestarea de vineri a doi rromi în autogara din Madrid, şi ulterior, reţinerea lui Florian M. şi a fratelui său, Ion M. şi eliberarea minorei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici