Medici de la Spitalul Marius Nasta, arestaţi preventiv pentru luare de mită

Doi medici de la Spitalul Marius Nasta au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile în dosarul luării de mită. Alţi medici sunt cercetaţi în libertate, bănuiţi fiind că primeau bani de la pacienţii operaţi. Anchetatorii au descoperit sume uriaşe şi au pus sechestru pe bunurile suspecţilor.

383 afișări
Imaginea articolului Medici de la Spitalul Marius Nasta, arestaţi preventiv pentru luare de mită

„Cei doi medici reţinuţi au fost arestaţi preventiv”, spune pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti informează, joi, că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi control judiciar pentru şase suspecţi, cercetaţi pentru luare de mită.

„La datele de 20.09.2023 şi 21.09.2023, în cele două cauze penale în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea de infracţiuni de corupţie de către medici din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu constând în efectuarea controalelor pre şi postoperatorii şi realizarea intervenţiilor chirurgicale, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar cu privire la un număr de 6 inculpaţi, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită. Totodată, la data de 21.09.2023, cu privire la alţi doi inculpaţi, medici în cadrul instituţiei menţionate, cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, faţă de care s-a dispus anterior măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, cauza a fost înaintată Tribunalului Bucureşti cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Întrucât, în urma efectuării investigaţiilor financiare, au rezultat diferenţe semnificative între veniturile licite şi bunurile dobândite în ultimii cinci ani de către unii dintre medicii vizaţi de cercetări, au fost emise ordonanţe de instituire a măsurilor asigurătorii în vederea confiscării speciale şi a confiscării extinse, asupra bunurilor deţinute de patru medici.

Astfel, în principal, cu privire la un suspect s-a instituit măsura sechestrului constând în confiscarea bunurilor mobile sau imobile şi poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumelor de 2.355.913,96 lei, 74.943 euro, 21.300 dolari, 2.120 franci elveţieni şi 100 lire sterline.

Faţă de al doilea inculpat s-a instituit măsura sechestrului asupra sumelor de 1.080 euro, 9.130 lei, 338 dolari şi 1.150 de franci elveţieni, ridicate în urma efectuării percheziţiei domiciliare. A fost dispusă, de asemenea, indisponibilizarea bunurilor mobile şi imobile şi poprirea cu privire la sumele aflate în conturile bancare până la concurenţa sumei de 850.292 lei.

Cu privire la al treilea inculpat s-a dispus măsura sechestrului constând în indisponibilizarea bunurilor mobile sau imobile şi poprirea sumelor aflate în conturile bancare, până la concurenţa sumei de 363.310,63 lei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Direcţia Generală Anticorupţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici