Membrii CSM îşi aleg în 10 ianuarie noua conducere

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reunesc peste o săptămână într-o şedinţă prezidată de şeful statului, Traian Băsescu, în cadrul căreia va fi prezentat raportul privind activitatea acestui for în anul precedent şi vor fi aleşi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului.

1 afișare
Imaginea articolului Membrii CSM îşi aleg în 10 ianuarie noua conducere

Membrii CSM îşi aleg în 10 ianuarie noua conducere

Potrivit Legii 317/2004, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este condus de un preşedinte şi de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite (judecători şi procurori), pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit.

Cei 17 membri ai CSM îşi vor alege săptămâna viitoare noul preşedinte şi vicepreşedinte, în locul judecătorului Anton Pandrea şi a procurorului Dan Chiujdea, ale căror mandate expiră în 11 ianuarie.

Şedinţa se va desfăşura la sediul CSM şi este prezidată de Traian Băsescu, în virtutea prerogativelor constituţionale.

Dacă din partea procurorilor este aşteptată candidatura Graţianei Isac - întrucât Liviu Dăscălescu, Cristian Deliorga şi Dan Chiujdea au deţinut câte un mandat, iar Bogdan Licu a anunţat public faptul că nu va candida -, în ceea ce îi priveşte pe judecători pe listă ar fi Angela Hărăstăşanu, Alexandrina Rădulescu şi Virgil Andreieş.

CSM a suferit anul trecut o serie de lovituri de imagine, deciziile sale de multe ori fiind percepute ca având un substrat politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici