Ministerul Justiţiei şi Parchetul nu au fost informate despre cazul vizelor de la Chişinău

Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi Ministerului român al Justiţiei nu le-au fost remise informări din partea autorităţilor judiciare din Republica Moldova cu privire la suspiciunile de corupţie în legătură cu eliberarea de vize de către Consulatul României din Chişinău.

6 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei şi Parchetul nu au fost informate despre cazul vizelor de la Chişinău

Ministerul Justiţiei şi Parchetul nu au fost informate despre cazul vizelor de la Chişinău

Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat, luni, că nu le-a fost remisă nicio solicitare de comisie rogatorie sau de transfer de procedură privind investigaţii referitoare la fapte de corupţie pe care le-ar fi comis diplomaţii români în schimbul eliberării de vize unor cetăţeni moldoveni.

La rândul său, ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, a declarat că nu a primit nicio adresă din partea autorităţilor moldovene cu privire la suspiciunile că diplomaţi români de la Consulatul din Chişinău iau mită pentru eliberarea vizelor.

Potrivit procedurii, autorităţile judiciare moldovene au informat de fiecare dată Ministerul Public despre afaceri judiciare în care au fost implicaţi cetăţeni din ambele ţări pentru clarificarea cauzelor.

În cazul vizelor care ar fi fost eliberate nelegal de către angajaţii secţiei consulare a Ambasadei României la Chişinău, autorităţile judiciare române nu au fost sesizate, au precizat sursele citate.

De altfel, ministrul român de Externe, Adrian Cioroianu, a negat, luni, că ar fi primit din partea autorităţilor din Republica Moldova date despre diplomaţii români de la Consulatul din Chişinău suspectaţi că au luat mită pentru eliberarea vizelor.

El a anunţat că MAE, în colaborare cu alte instituţii ale statului român, a pornit deja propria anchetă asupra acestui caz, iar rezultatele vor fi oferite opiniei publice în momentul definitivării cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici