Miron Cozma a primit aprobare pentru tranzitarea municipiului Petroşani

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, eliberat duminică din Penitenciarul Rahova după ce a ispăşit 10 ani de închisoare pentru subminarea puterii de stat, a primit aprobarea de la Poliţia Petroşani de a tranzita, joi, municipiul pentru a putea ajunge la mormântul părinţilor săi din Petrila.

1 afișare
Imaginea articolului Miron Cozma a primit aprobare pentru tranzitarea municipiului Petroşani

Miron Cozma a primit aprobare pentru tranzitarea municipiului Petroşani

Potrivit poliţiştilor, Cozma a primit aprobarea de a trece prin Petroşani pe parcursul a două intervale orare, respectiv 12.00-13.00 şi 23.00-24.00, condiţii în care Miron Cozma va fi nevoit să ajungă la Petrila până la ora 13.00 şi va trebui să părăsească Valea Jiului înainte de ora 24.00.

Miron Cozma a depus, zilele trecute, o solicitare la Poliţia Petroşani pentru a putea tranzita municipiul Petroşani ca să ajungă la mormântul părinţilor săi din oraşul Petrila.

Fostul lider al minerilor are interdicţie de a intra în petroşani şi Bucureşti pentru cinci ani de zile.

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a fost eliberat, duminică dimineaţă, din închisoare, după aproximativ zece ani de detenţie, el afirmând că a făcut puşcărie pentru că şi-a făcut datoria de lider de sindicat.

Miron Cozma are interdicţie pentru o perioadă de cinci ani de a intra în Bucureşti şi Petroşani, el comentând această măsură complementară dispusă de instanţa supremă în februarie 1999, când l-a condamnat la 18 ani de detenţie pentru mineriada din septembrie 1991, soldată cu căderea Guvernului Petre Roman. Cozma a afirmat că există o decizie a Curţii Europene de la Strasbourg privind încălcarea dreptului la circulaţie, astfel că intenţionează să conteste măsura impusă de instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici