Miron Mitrea a aflat învinuirile care îi sunt aduse de DNA

Fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea a declarat, joi, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că procurorii i-au prezentat învinuirile din dosarul în care este cercetat alături de Adrian Năstase şi că a dat o scurtă declaraţie în care a spus că este nevinovat.

3 afișări
Imaginea articolului Miron Mitrea a aflat învinuirile care îi sunt aduse de DNA

Miron Mitrea a venit la DNA (MEDIAFAX FOTO)

"A mai început o dată dosarul care a mai început o dată în 2006. Este vorba de dosarul în care eram învinuit, acesta s-a redeschis", a spus Mitrea la ieşirea din sediul DNA, unde a stat doar 15 minute.

Întrebat mai precis despre ce dosar este vorba, Miron Mitrea a spus că este vorba "tot de povestea cu casa (din strada Muzeul Zambaccian - n.r.) ... construcţia cu sediul ... cu Sechelariu (fostul secretar de stat Sergiu Sechelariu, a cărui firmă a construit imobilul din strada Muzeul Zambaccian - n.r.)", precizând că despre această poveste presa are deja cunoştinţă.

Totodată, întrebat de jurnalişti în legătură cu învinuirile care i se aduc în această cauză, Miron Mitrea a răspuns că este vorba despre "luarea de mită". "M-am dus, mi s-a spus că am fost pus sub învinuire, le-am dat o declaraţie în care am spus că sunt nevinovat, am semnat şi am încheiat povestea", a adăugat Mitrea.

Întrebat cum comentează acuzaţiile procurorilor, Mitrea a arătat că nu mai are nimic de spus acum. "Ce poţi să faci, te prezinţi, te aperi ... Câtă vreme procuratura vrea să te vadă, te duci", a mai spus Mitrea.

În drum spre maşină, Miron Mitrea a fost abordat de un bărbat care s-a plâns de problemele personale şi i-a cerut să îl ajute. Miron Mitrea s-a arătat deschis cererii şi l-a invitat pe bărbat la Parlament, unde să discute despre problemele acestuia. La finalul discuţiei, care a durat aproximativ cinci minute, Miron Mitrea l-a îmbrăţişat pe bărbat, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

În septembrie 2007, conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a cerut Preşedinţiei avizul pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să-şi dea avizul pentru a se putea declanşa urmărirea penală a lui Miron Mitrea în legătură cu acelaşi dosar în care mai este cercetat şi fostul premier Adrian Năstase.

"În conformitate cu prevederile art. 12, art. 16 alin. 2 şi art. 19 din Legea 115/1999 privind răspunderea ministerială, republicată, şi având în vedere Decizia Curţii Constituţionale nr. 665 din 5 iulie 2007, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-a sesizat pe Preşedintele României pentru ca acesta să ceară urmărirea penală faţă de Miron Tudor Mitrea (ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei în perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului în perioada iunie 2003 - decembrie 2004) pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, ultimele două în legătură directă cu infracţiuni de corupţie, instrumentate în dosarul numărul 49/P/2006", preciza DNA.

Anterior, o solicitare similară a fost trimisă Preşedinţei în legătură cu fostul premier Adrian Năstase.

Potrivit unui comunicat din 13 noiembrie 2006, prin care era anunţată trimiterea în judecată a fostului premier, se arată că Adrian Năstase este cercetat într-un alt dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, cercetările vizând dobândirea proprietăţii asupra întregului imobil situat în Bucureşti, strada Muzeul Zambaccian 16, din sectorul 1 al Capitalei, imobilul fiind evaluat la peste 1.500.000 de euro, cu toate dotările aferente, inclusiv sistemul de supraveghere.

Procurorii anticorupţie precizau că în aceeaşi cauză este cercetat şi Miron Tudor Mitrea, pentru infracţiunea de luare de mită, vizând contravaloarea lucrărilor executate de trei societăţi comerciale din municipiul Bacău la un imobil situat în vecinătatea Capitalei, cuantumul lucrărilor fiind de peste 3,5 miliarde de lei vechi.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut în ianuarie ministrului interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declanşarea procedurilor legale pentru urmărirea penală a lui Adrian Năstase, Miron Mitrea, Tudor Chiuariu, Paul Păcuraru, Zsolt Nagy, Victor Babiuc, Codruţ Şereş şi Traian Decebal Remeş.  

Mitrea a venit, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), acesta declarând că nu ştie pentru ce a fost chemat de procurori, dar că va da mai multe informaţii la finalul întâlnirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici