Mischie spune că poate ajuta DNA în anchetele privindu-l pe Morega

Fostul lider al PSD Gorj Nicolae Mischie a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că poate ajuta Direcţia Naţională Anticorupţie în anchetele care îl vizează pe liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega.

16 afișări
Imaginea articolului Mischie spune că poate ajuta DNA în anchetele privindu-l pe Morega

Mischie spune că poate ajuta DNA în anchetele privindu-l pe Morega (Imagine: Mediafax Foto)

Proaspătul preşedinte al PNG Gorj a subliniat că face precizarea respectivă după ce Morega a spus despre el că "behăie" de când a revenit în politică. Mischie a susţinut că, deşi doreşte o campanie electorală curată, poate oricând să scoată şi să prezinte dosare despre Morega, iar dacă va fi "nevoit" va putea să dea o mână de ajutor procurorilor anticorupţie.

"Eu nu behăi aşa cum rage el. Eu i-am luat apărarea când alţii au încercat să îl facă noul baron de Gorj pentru că m-am gândit că e conjudeţeanul meu. Dacă nu încetează însă, s-ar putea să scoatem noi toate dosarele cu el, de când era magazioner la garajul PCR. Eu ştiu unde a greşit Morega şi aş putea să le uşurez munca procurorilor. Nu banii pentru partid sunt problema lui, ci altele”, a spus Mischie.

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega a declarat corespondentului MEDIAFAX că Mischie "vorbeşte de funie în casa spânzuratului".

Mischie a spus că nu vrea să coboare la "nivelul josnic" al lui Mischie, iar acesta ar trebui să se ajute mai întâi pe el în privinţa problemelor pe care le are la DNA.

Nicolae Mischie şi Dan Ilie Morega au fost cercetaţi de DNA în diferite dosare de corupţie, fiecare având pe rol mai multe procese. Mischie a primit o condamnare de patru ani de închisoare, sub acuzaţia de trafic de influenţă, sentinţa nefiind definitivă. Sentinţa a fost dată, în iulie 2007, de Tribunalul Gorj, iar dosarul se află în prezent la Curtea de Apel Timişoara, unde cauza a fost strămutată la solicitarea lui Mischie.

În cazul lui Morega, DNA a început cercetările după ce în presă a apărut, în primăvara lui 2007, o înregistrare de la o sedinţă a PNL Gorj, în care Morega cerea sume de bani pentru campania electorală de la şefii liberali de la instituţii descentralizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici