Niciunul din candidaţii pentru funcţia de judecător la ICCJ nu a obţinut numărul necesar de voturi

Niciunul dintre candidaţii pentru funcţia de judecător de Înaltă Curte nu a obţinut, joi, numărul de voturi necesar pentru a fi promovat ca magistrat la instanţa supremă.

41 afișări
Imaginea articolului Niciunul din candidaţii pentru funcţia de judecător la ICCJ nu a obţinut numărul necesar de voturi

Niciunul din candidaţii pentru funcţia de judecător la ICCJ nu a obţinut numărul necesar de voturi

Cel mai bine pregătit judecător la interviul de joi, de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a părut a fi Lavinia Lefterache, de la Curtea de Apel Bucureşti, fost director adjunct al Institutului Naţional al Magistraturii, funcţie deţinută până în decembrie anul trecut.

Pentru a fi numit ca judecător la instanţa supremă erau necesare cel puţin opt voturi din 15 posibile.

Printre candidaţii pentru funcţiile de judecător vacante de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) - Secţiile Penală, Civilă, Contencios-Administrativ şi Fiscal s-au numărat Sofica Dumitraşcu, Nicu Jidovu, judecători la Curtea de Apel Bucureşti, şi procurorul Coneliu Victor Jităraşu, de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici