O avocată din Bucureşti, cercetată pentru înşelăciune de peste un milion de euro

Procurorii anticorupţie cercetează o avocată din Baroul Bucureşti sub acuzaţia că, prin înşelarea mai multor persoane în legătură cu nişte contracte, ar fi cauzat un prejudiciu estimat la peste un milion de euro.

3 afișări
Imaginea articolului O avocată din Bucureşti, cercetată pentru înşelăciune de peste un milion de euro

Avocată cercetată pentru înşelăciune de peste un milion de euro

Potrivit unor surse judiciare, ancheta referitoare la Roxana Jianu, avocat în Baroul Bucureşti, a fost începută de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bucureşti. Aceştia au stabilit că avocata ar fi vinovată de inducerea în eroare a câtorva zeci de persoane.

Astfel, Roxana Jianu s-ar fi folosit de acte de adjudecare provenite de la executori judecătoreşti din Bucureşti şi, folosindu-se de aceste documente, pe care le-ar fi falsificat, ar fi pretins şi primit diverse sume de bani de la persoanele interesate.

Prejudiciul total estimat a fost stabilit la peste un milion de euro, motiv pentru care în 10 octombrie dosarul a fost declinat de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru continuarea cercetărilor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a luat în discuţie, marţi, cererea procurorilor DNA referitoare la prelungirea măsurii arestării preventive în cazul avocatei Jianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici