O mare ţară interzice aplicaţia de mesagerie Telegram

Judecătorul Curţii Supreme din Brazilia, Alexandre de Moraes, a ordonat vineri suspendarea aplicaţiei de mesagerie Telegram, afirmând că aceasta a refuzat în mod repetat să respecte ordinele judecătoreşti de îngheţare a conturilor care răspândesc dezinformare sau să se conformeze legilor ţării, potrivit Reuters.

1388 afișări
Imaginea articolului O mare ţară interzice aplicaţia de mesagerie Telegram

O mare ţară interzice aplicaţia de mesagerie Telegram

Ca răspuns, fondatorul şi directorul general al Telegram, Pavel Durov, şi-a cerut scuze pentru "neglijenţa" companiei şi a cerut instanţei să amâne decizia pentru câteva zile, în timp ce încearcă să îmbunătăţească respectarea legii.

Preşedintele de extremă-dreapta Jair Bolsonaro şi susţinătorii săi s-au bazat din ce în ce mai mult pe Telegram ca formă de comunicare în masă, în timp ce companii de tehnologie mai mari precum Meta, care deţine aplicaţia de mesagerie WhatsApp, Google şi Twitter au aderat la ordinele Curţii Supreme pentru a bloca conturile incriminate pentru că ar fi răspândit dezinformare.

Telegram s-a dovedit a fi populară în rândul grupurilor de extremă dreapta din întreaga lume.

În Germania, unde presa locală a relatat că poliţia a blocat în februarie 64 de canale Telegram, aplicaţia a fost acuzată că a alimentat conspiraţiile anti-vaccin şi a facilitat organizerea de proteste care au degenerat în violenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici