O reţea de falsificatori români de cărţi de credit, anihilată în Londra

Doi români au fost arestaţi în Londra, pentru o fraudă bancară de câteva sute de mii de lire sterline, aceştia instalând dispozitive de înregistrare a informaţiilor de pe carduri în automatele de bilete, în staţii de tren.

67 afișări
Imaginea articolului O reţea de falsificatori români de cărţi de credit, anihilată în Londra

O reţea de falsificatori români de cărţi de credit, anihilată în Londra

Ion Tănase, de 28 de ani şi Ioan Filip, de 36 de ani, au fost aduşi în faţa instanţei, în Londra, după ce au creat "un potenţial imens pentru pierderi" pentru călători, conform declaraţiilor judecătorului Andrew Goymer.

Cazul arată o reorientare a reţelelor de falsificatori est-europene, de la automatele băncilor la cele ale staţiilor de tren.

Frauda celor doi a fost descoperită de un ofiţer de poliţie din gara Paddington din Londra, care a observat un dispozitiv electronic pentru citirea şi înregistrarea informaţiilor de pe carduri, ataşat unui automat pentru bilete de tren. La acelaşi automat mai era montată o cameră de luat vederi, deasupra tastaturii.

Înregistrările CCTV au demonstrat că Tănase şi Filip au fost cei care au montat ambele dispozitive.

Detaliile legate de carduri ar fi trebuit să ajungă la un al treilea complice, pentru confecţionarea unor carduri false, dar, când românii s-au întors pentru a lua dispozitivele, ei au fost arestaţi.

Cei doi au recunoscut în faţa autorităţilor că deţineau echipamente de înregistrare a datelor de pe carduri. Acestea vor fi examinate de experţi, pentru a stabili numărul cardurilor ale căror date au fost copiate.

Tănase, care fusese deportat din Marea Britanie, va petrece un an în închisoare, iar Filip, şase luni. Judecătorul a explicat că nu poate recomanda expulzarea pentru că România face parte din Uniunea Europeană, iar pedepsele românilor sunt sub doi ani.

În ultimul an, Poliţia a descoperit 27 de dispozitive de înregistrare în gările din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici