Olaru: Nastasiu a avut, în cazul Hayssam, o metodă de investigare neprofesionistă

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Codruţ Olaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că procurorul Ciprian Nastasiu a avut o "variantă proprie", dar neprofesionistă, de investigare a fugii lui Omar Hayssam.

1 afișare
Imaginea articolului Olaru: Nastasiu a avut, în cazul Hayssam, o metodă de investigare neprofesionistă

Olaru: Nastasiu a avut, în cazul Hayssam, o metodă de investigare neprofesionistă

„A avut o variantă proprie, asumată exclusiv de procuror, in virtutea independenţei magistratului”, a afirmat procurorul şef Codruţ Olaru, subliniind faptul că procedeul folosit de Ciprian Nastasiu nu este unul uzual al DIICOT.

În opinia lui Olaru, modalitatea folosită de Nastasiu nu este una profesionistă.

„Eu, ca procuror consider că modalitatea de investigaţie a fost neprofesionistă”, a susţinut Codruţ Olaru.

Mai multe convorbiri telefonice dintre procurorul de caz Ciprian Nastasiu şi sirianul Omar Hayssam, înregistrate autorizat de Serviciul Român de Informaţii, au fost declasificate şi folosite în procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirian să părăsească România la bordul navei sale, caz judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Înterceptările au fost realizate în perioada 14 august -18 septembrie 2006.

Directorul DIICOT, Codruţ Olaru, a arătat că respectivele interceptări ale convorbirilor telefonice au fost puse la dosar chiar de Ciprian Nastasiu, ele fiind administrate ca probă, astfel că nu puteau fi excluse din cauză, părţile având cunoştinţă de ele din perioada cercetării penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici