Video Omul de afaceri Genică Boerică a ajuns în arestul IPJ Dolj, după ce a fost dat în urmărire

Controversatul om de afaceri craiovean Genică Boerică a ajuns, sâmbătă, în jurul orei 10:45, în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, după ce a fost dat în urmărire pentru executarea unui mandat de arestare emis, joi, de Tribunalul Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare

Genică Boerică este cercetat într-un dosar privind o rambursare ilegală de TVA în valoare de 1,1 milioane de lei, obţinută de la Girecţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, transmite corespondentul MEDIAFAX

Comisarul-şef Georgel Enescu, comandantul IPJ Dolj, a declarat, sâmbătă, că Boerică a fost dat în urmărire după ce Tribunalul Dolj a emis mandatul de arestare, iar acesta nu s-a prezentat vineri la Poliţie, aşa cum ar fi trebuit, conform interdicţiei care i-a fost impusă anterior.

"Pe numele său există un mandat de arestare emis de judecătorii Tribunalului Dolj. În urmă cu 10 minute a ajuns la noi împreună cu avocatul său şi este în arest. Mandatul a fost emis pe 14, dar la noi a ajuns pe 15. Pentru că el avea interdicţia de a părăsi ţara, trebuia să se prezinte periodic la Secţia 2 de Poliţie. Ar fi trebuit să ajungă aseară la ora 19.00 dar nu a venit şi l-am dat în urmărire generală", a afirmat Georgel Enescu.

Avocatul lui Genică Boerică, Alice Drăghici, a declarat că la momentul emiterii mandatului de arestare clientul său era internat într-un spital în Bucureşti şi de aceea a ajuns abia sâmbătă dimineaţă în arestul IPJ Dolj.

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, joi, un mandat de arestare pe numele lui Genică Boerică (47 de ani), acestafiind acuzat de instigare pentru rambursare ilegală de TVA în valoare de 1,1 milioane de lei. În dosar mai sunt cercetaţi Radu Drăgan (Bucureşti, 28 de ani) şi Aurel Dorian Prie (Craiova, 40 de ani)), care, în perioada august - septembrie 2004, au solicitat şi obţinut de la Finanţele doljene, prin firma SC DRAGSTRO SRL Craiova, suma de1,1 milioane de euro.

Biroul de presă al Parchetului ICCJ a precizat pentru MEDIAFAX că procurorii au emis un mandat de arestare în lipsă de zece zile pentru Boerică, deoarece acesta nu era de găsit şi de 29 de zile pe numele celorlalte două persoane.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova au finalizat cercetările în dosarul penal privindu-i peGenică Boerică,Aurel Prie şi Radu Drăgan, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2004, cei trei au constituit un grup infracţional organizat şi au întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei.

Pe baza acestor documente, ceitrei au solicitat şi obţinut, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj,o rambursare ilegală de TVA, în valoare de 1,12milioane delei, sumă ce a fost virată în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată deDrăgan Radu, precizează Poliţia Română.

Anchetatorii au mai stabilit că din cei 1,1 milioane de lei, 270.000 de lei au fost folosiţi de Genică Boerică la lucrările de renovare şi îmbunătăţire a vilei proprii din Poiana Braşov, 600.000 de lei au fost transferaţi în contul unei societăţi din Bucureşti administrate de Radu Drăgan, societate care era folosită uzual pentru spălarea banilor proveniţi din afaceri ilicite, iar 100.000 de lei i-a revenit lui Aurel Prie. Totodată, din aceeaşi rambursare, 150.000 de lei au fost transferaţi în contul unei societăţi comerciale din Craiova administrate de Genică Boerică.

Omul de afaceri craiovean a fost arestat preventiv iniţial în toamna anului 2004, măsura fiind luată de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Boericăa fostacuzatcă, prin folosirea de înscrisuri false şi mijloace frauduloase, a solicitat şi obţinut de la Direcţia Finanţelor Publice Dolj rambursări ilegale de TVA. Printre acuzaţiile carei se mai aduc se numără nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi violare de domiciliu.

El a fost eliberat ulterior din închisoare, după ce a depus mărturie împotriva fostului premier Adrian Năstase în dosarul cunoscut sub numele "mătuşa Tamara". Pe baza mărturiei lui Boerică, Năstase a fost pus sub acuzare în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici