Video Opt români judecaţi în Spania şi alţi şase în România pentru trafic de cocaină (VIDEO)

Şase persoane au fost trimise în judecată în România, dintre care patru în arest preventiv, iar alţi opt români sunt judecaţi în Spania şi unul în Suedia pentru trafic internaţional de cocaină.

1 afișare

Potrivit unor surse din Cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, reţeaua de traficanţi de droguri era formată din cetăţeni nigerieni şi români, românii fiind recrutaţi ca transportatori şi dealeri de stradă, care cumpărau din ţări precum Venezuela, Columbia şi Mexic droguri, pe care mai apoi le vindeau în staţiunile turistice din Spania, dar şi în Olanda, Norvegia şi Suedia.

Cetăţenii români care făceau parte din această reţea erau în special femei, cele mai multe din judeţul Prahova, dar şi din alte judeţe, cum ar fi Iaşi, Galaţi şi Buzău, cu o condiţie materială precară şi erau folosiţi pe post de cărăuşi, ei înghiţind cocaina care era ambalată în capsule, fiecare capsulă conţinând aproximativ 10 grame de drog.

Preţul pe care cărăuşii îl primeau pentru că transportau droguri era de zece euro pentru fiecare capsulă.

În perioada 2005 - 2007, cărăuşii români au fost recrutaţi de o româncă în vârstă de 22 de ani, Ştefania G, din judeţul Prahova, care a plecat în urmă cu mai mult timp în Spania, după ce a obţinut o bursă de studii la Madrid, unde a fost cooptată de nigerienii care cumpărau droguri din America de Sud, pe care le revindeau în Europa.

În luna februarie 2007, în baza unor informaţii deţinute de ofiţerii BCCO Ploieşti, au fost arestaţi preventiv patru români care transportau droguri, printre care şi organizatoarea reţelei de cărăuşi, Ştefania G. Cei patru aveau asupra lor 60 de capsule, care cântăreau 750 de grame de cocaină, ofiţerii BCCO Ploieşti stabilind că unul dintre membrii reţelei a vândut deja în România 700 de grame de cocaină, cu banii obţinuţi cumpărându-şi un autoturism marca BMW X5. Întreaga cantitate de droguri, atât cea găsită asupra traficanţilor cât şi cea vândută, a fost introdusă în România la sfârşitul anului 2006, de către trei dintre membrii reţelei care, nemulţumiţi de sumele de bani pe care le primeau pentru cărăuşie, au furat drogurile dintr-un transport venit în Spania.

Ca urmare a extinderii cercetărilor, poliţiştii au trimis în judecată, pe lângă cei patru, alte două persoane, care se află în stare de libertate, dosarul judecându-se la Tribunalul Prahova. Fiecare dintre cei şase riscă să stea după gratii între 15 şi 25 de ani. Alţi opt români sunt judecaţi în Spania, unii fiind deja condamnaţi acolo şi un alt român este judecat în Suedia tot pentru trafic de stupefiante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici