Opt tineri bucureşteni, cercetaţi pentru operaţiuni ilegale cu carduri

Opt tineri bucureşteni sunt cercetaţi pentru operaţiuni ilegale cu carduri bancare, de peste 70.000 de euro, împotriva lor fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

2 afișări
Imaginea articolului Opt tineri bucureşteni, cercetaţi pentru operaţiuni ilegale cu carduri

Opt tineri bucureşteni, cercetaţi pentru operaţiuni ilegale cu carduri

Tinerii, cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti din Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti pentru deţinere de instrumente de plată falsificate, deţinere de echipamente electronice în vederea falsificării mijloacelor de plată electronice şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Începând din aprilie, şeful de sală al unui club privat din Bucureşti, a copiat informaţii de pe cardurile bancare ale clienţilor, cetăţeni străini aflaţi pentru scurte perioade de timp în Bucureşti. Informaţiile erau ulterior inscripţionate pe cartele din plastic cu bandă magnetică, pentru retrageri frauduloase de la ATM-uri şi pe carduri bancare emise de bănci din românia, pentru efectuarea de cumpărături la POS-uri din mall-urile din Capitală.

Extragerile şi cumpărăturile erau făcute de către patru tineri şi o tânără. Miercuri, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Tribunalul Bucureşti au fost făcute cinci descinderi simultane la locuinţele acestora şi una la clubul privat unde şef de sală era soţul tinerei.

Extinzând cercetările, anchetatorii au mai identificat doi membri ai grupului.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate 11 hard diskuri, o unitate centrală, trei laptopuri, 36 de cartele PVC cu bandă magnetică, un pistol cu gaze, un skimmer şi cd-uri de instalare, articole de îmbrăcăminte de lux, 18.000 de lei şi 6.050 de euro.

Prejudiciul cauzat nu a putut fi stabilit cu exactitate, întrucât nu există reclamaţii din partea cetăţenilor strâdini, însă din studiul tranzacţiilor identificate, acesta este estimat la 70.000 de euro.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar după audierea lor de către procuror, au fost prezentanţi instanţei cu propunere de arestare preventifă pentru trei dintre ei şi de interzicere a părăsirii localităţii pentru restul. Instanţa a respins măsura arestării, considerâd că cei în cauză nu prezintă pericol social, însă a fost de acord cu cea de a doua măsură, pentru toţi membrii grupului.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici