Oradea: Plasatori de bancnote false, prinşi în flagrant de poliţiştii

Doi tineri orădeni care încercau să plaseze în Oradea mai multe bancnote contrafăcute de 100 RON au fost prinşi în flagrant.

49 afișări
Imaginea articolului Oradea: Plasatori de bancnote false, prinşi în flagrant de poliţiştii

Plasatori de bancnote false, prinşi în flagrant de poliţiştii orădeni

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, comisarul şef Nicolae Stamate, cei doi tineri au fost prinşi într-un magazin, în timp ce încercau să plaseze două bancnote de 100 RON.

Ulterior, în urma unei percheziţii la domiciliul unuia dintre ei, poliţiştii BCCO au descoperit ascunse 160 bancnote în cupiură de 100 RON, (16.000 RON), trei bancnote de 50 zloţi, două bancnote de 50 RON şi o bancnotă de 10.000 forinţi false.

Suma totală contrafăcută se ridică la 18.000 RON, a declarat comisarul şef Nicolae Stamate.

În urma cercetărilor s-a stabilit că tânărul orădean a cumpărat bancnotele de la un cetăţean maghiar în Budapesta. Atât cetăţeanul maghiar, cât şi cel român sunt cercetaţi în stare de arest preventiv pentru înşelăciune şi punere în circulaţie de monedă falsă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 15 ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici