Percheziţii într-un dosar de corupţie care vizează angajaţi MAI

Procurorii fac percheziţii într-un dosar de corupţie care vizează angajaţi MAI din judeţul Braşov.

1000 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar de corupţie care vizează angajaţi MAI

Percheziţii într-un dosar de corupţie care vizează angajaţi MAI

Duminică, procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează 20 de percheziţii domiciliare în Braşov, Poiana Braşov, Râşnov, Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu, toate din judeţul Braşov. Dintre acestea, trei sunt la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul SPCRPCÎV Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov. Cu această ocazie, se vor pune în executare un număr de 16 mandate de aducere la sediul unităţii de parchet a persoanelor implicate, au explicat anchetatorii.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind „săvârşirea, de către funcţionari MAI din cadrul IPJ Braşov şi SPCRPCÎV Braşov, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate, favorizarea făptuitorului şi instigare la conducerea unui unui vehicul fără permis de conducere”.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituţiile anterior menţionate ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător.

„Astfel, există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCÎV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, au precizat cei de la DGA.

Activitatea se desfăşoară cu sprijinul lucrătorilor din serviciile anticorupţie din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Buzău, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Hunedoara, Harghita, Mureş, Prahova, Sibiu, Vrancea, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici