Poliţia Română: Peste 520 de percheziţii au avut loc în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea bandelor de infractori

Pentru combaterea criminalităţii grave şi organizate au fost desfăşurate 59 de acţiuni de amploare şi 526 de descinderi, în cadrul unor anchete în care se efectuează cercetări faţă de membrii unor grupări infracţionale organizate, transmite, vineri, Poliţia Română.

2677 afișări
Imaginea articolului Poliţia Română: Peste 520 de percheziţii au avut loc în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea bandelor de infractori

Peste 520 de percheziţii, în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea bandelor de infractori FOTO DIICOT

Acţiunile de amploare şi investigaţiile Poliţiei Române din ultimele două săptămâni au avut ca rezultat dispunerea de măsuri preventive faţă de 258 persoane şi de măsuri asiguratorii în valoare de peste 6.300.000 de lei.

În domeniul criminalităţii economico – financiare, au fost organizate 28 de acţiuni cu 368 de descinderi, la persoane implicate în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări, achiziţii publice, spălarea banilor sau în alte domenii, potrivit sursei citate.

Pentru administrarea probatoriului în cazul unor anchete vizând traficul de droguri, au fost desfăşurate 6 acţiuni cu 69 de descinderi.

Alte 11 acţiuni, cu 43 de descinderi, au fost realizate în dosare penale vizând infracţiuni de natură judiciară, iar 5 acţiuni, cu 13 descinderi, au fost efectuate în alte dosare în care se efectuează cercetări privind infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

În dosare vizând traficul de persoane sau de minori, au fost realizate trei acţiuni cu opt descinderi, iar în altele care au privit criminalitate informatică: două acţiuni cu 12 descinderi. Au mai fost organizate în alte anchete în care se efectuează cercetări în legătură cu alte domenii 4 acţiuni cu 13 descinderi.

Acţiunile poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au fost desfăşurate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici