Poşta l-a dat în judecată pe Guşă

Poşta Română l-a acţionat în instanţă pe Cozmin Guşă, în urma declaraţiilor făcute de liderul Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) referitoare la asocierea companiei cu un grup de firme în vederea realizării unui proiect imobiliar pe Calea Victoriei din Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului Poşta l-a dat în judecată pe Guşă

Poşta l-a dat în judecată pe Guşă

"Cozmin Guşă a făcut afirmaţii false, defăimătoare la adresa Poştei Române, cauzându-se acesteia un prejudiciu grav", a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Dan Mihai Toader, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Poşta Română a cerut despăgubiri liderului PIN în valoare de un leu şi îl obligă, de asemenea, pe acesta la plata cheltuielilor ocazionate de proces.

Guşă declara, în 12 septembrie, într-o conferinţă de presă, că ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, este cercetat pentru fapte penale de DNA, susţinând că acesta a avizat o asociere ilegală dintre Poşta Română şi o firmă privată.

"Guvernul, pe baza notei de fundamentare avizată favorabil de ministrul Chiuariu a dat o hotărâre, semnată de ministrul Comunicaţiilor, cel al Finanţelor şi primul-ministru, prin care se scotea din circuitul public al statului al acestui spaţiu, dând girul unui şir de ilegalităţi care începuse înainte cu mai bine de un an. Am informaţii sigure şi precise, verificate, că, în acest moment, Departamentul Naţional al Anticorupţiei are un dosar de cercetare care îl vizează pe actualul ministru al justiţiei, în calitate de învinuit", a declarat Guşă.

Directorul general al Poştei Române a precizat că terenul în cauză s-a aflat în administrarea Regiei Autonome Poşta Române şi a trecut apoi, din 1998, în proprietatea Companiei Naţionale Poşta Română.

Toader a susţinut aceste afirmaţii cu mai multe documente, care atestă că terenul nu a făcut niciodată parte din domeniul public.

El a precizat că licitaţia pentru realizarea proiectului imobiliar din centrul Bucureştiului a fost realizată transparent şi, mai mult, Poşta Română a solicitat Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Informaţii Externe date privind acţionarii firmelor care au fost selectate în ultima fază a licitaţiei.

În opinia sa, toate discuţiile referitoare la legitimitatea acestui proiect îngreunează procesul de negociere cu viitorii clienţi ai investiţiei imobiliare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici