Predoiu: Aştept anchete profesioniste, imparţiale şi condamnări disuasive

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, vineri, că este conştient de multitudinea problemelor cu care acesta se confruntă şi contextul socio-politic complicat în care procurorii îşi desfăşoară activitate, adăugând că aşteaptă de la magistraţi anchete profesioniste şi imparţiale.

16 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Aştept anchete profesioniste, imparţiale şi condamnări disuasive

Predoiu: Aştept anchete profesioniste, imparţiale şi condamnări disuasive (Sursa:Mediafax Foto)

Demnitarul a apreciat că în funcţionarea oricărui sistem, esenţial este factorul uman. "Mai mult decât pentru orice alt sistem, în cel judiciar acest factor are o importanţă covârşitoare", a declarat ministrul Cătălin Predoiu la şedinţa de bilanţ a Ministerului Public.

El a subliniat că de la magistraţi şi procurori aşteaptă profesionalism, integritate şi seriozitate.

"Aştept anchete profesioniste, imparţiale şi condamnări disuasive. Aştept ca unitatea de măsură a eficienţei să fie soliditatea probatoriului, sentinţele definitive, şi nu cele 15 minute de faimă la ştiri sau numărul trimiterilor în judecată", a afirmat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiţiei le-a cerut magistraţilor să respecte normele de integritate, criteriile de profesionalism şi echidistanţă, afirmând că vor avea tot sprijinul său.

"Reprezentaţi o categorie profesională aparte, cu multitudine de drepturi şi garanţii, dar şi cu restricţii, incompatibilităţi şi rigori pe măsura privilegiilor şi al rolului dumneavoastră în societate. Consider că scopul nostru este comun, promovarea unei justiţii credibile şi obţinerea de rezultate serioase în lupta împotriva criminalităţii în general, cu accent asupra macrocriminalităţii, respectiv a corupţiei şi crimei organizate", a susţinut noul ministrul al Justiţiei.

Predoiu a subliniat că este conştient de faptul că aceste rezultate presupun eforturi, cooperare şi dialog cu celelalte instituţii implicate în actul de justiţie şi cu partenerii externi. El şi-a încheiat discursul cu celebrul dicton al lui Ulpian potrivit căruia "Principiile dreptului sunt: să trăieşti cinstit, să nu vatămi pe altul, să dai fiecăruia ce este al său", dicton care în opinia ministrului ar trebui dimensioneze pentru fiecare conceptele de ordine, legalitate şi echitate.

Raportul de activitate al Ministerului Public pe anul 2007 este prezentat, vineri, în premieră, prin intermediul echipamentelor de videoconferinţă, la bilanţ participând preşedintele Traian Băsescu, noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi vicepreşedintele CSM, Graţiana Isac.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici