Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Şincai”

Primarul sectorului 4 din Capitală a anunţat că va depune plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Şincai”, care nu ar fi raportat un caz de Covid, care ar fi dus la intrarea în scenariul roşu a unităţii de învăţământ.

1421 afișări
Imaginea articolului Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Şincai”

Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Şincai”

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, Direcţia Corp Control din cadrul primăriei a făcut joi verificări la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, în urma unor sesizări primite din partea unor părinţi.

În urma controlului, angajaţii primăriei au constatat că „persoanele din conducerea unităţii de învăţământ menţionate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare”.

Conform informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de miercuri, potrivit reprezentanţilor primăriei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„De asemenea, având în vedere faptul că în timpul activităţii, angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici