Primarul şi viceprimarul din Râmnicu Vâlcea au fost achitaţi

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, şi viceprimarul Nicolae Dicu, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost achitaţi, luni, de către Tribunalul Alba, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3 afișări

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea era acuzat deluare de mită, iar viceprimarul de complicitate la luare de mită.

Totodată, Tribunalul Alba a revocat măsura preventivă prin care cei doi edili fuseseră obligaţi să nu părăsească ţara. De asemenea, magistraţii au desfiinţat măsura sechestrului asiguratoriu luată în cursul urmării penale a celor doi edili, cu privire la unele bunuri mobile ale acestora şi a respins cererea de obligare a acestora la restituirea către denunţător a sumei de 5.000 de euro, sumă pe care se presupunea că ar fi primit-o mită.

Decizia Tribunalului Alba a fost anunţatăîn lipsa celor doi edili, aceştia nefiind prezenţi în sala de judecată.

Avocatul Gelu Nistea, unul dintre apărătorii primarului Mircia Gutău, a declaratcorespondentului MEDIAFAX că instanţa de judecată i-a achitat pe cei doi edili pe motiv că fapta pentru care erau acuzaţi nu există. Nistea spus că Tribunalul Alba a admis motivarea invocată de apărătorii edililor potrivit căreia nu există suficeinte probe legale în dosarul acestora.

„Suntem bucuroşi că instanţa de judecată a dat credit solicitărilor noastre, în sensul că a pronunţat o hotărâre de achitare a inculpaţilor, reţinând că fapta nu există. S-a pronunţat achitarea în temeiul articolului 11, punctul 2, litera a, raportat la articolul 10, litera a din Codul de Procedură Penală. Noi am solicitat acest lucru, am apreciat că nu există nici un fel de probă legală în dosarul care a vizat trimiterea în judecată a primarului şi viceprimarului din Râmnicu Vâlcea. Apreciem că decizia este corectă şi legală şi s-a făcut dreptate clienţilor noştri”, a spusGelu Nistea.

Potrivit procurorilor anticorupţie, primarul şi viceprimarul oraşului Râmnicu Vâlcea au pretins, timp de patru luni, să li se dea mită 50 de mii de euro, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, viceprimarul Nicolae Dicu fiind prins când încasa 20 de mii de euro.

Primarul oraşului Râmnicu Vâlcea, democratul Mircia Gutău - copreşedinte al Alianţei PNL-PD Vâlcea - a fost acuzat de luare de mită, iar viceprimarul Nicolae Dicu de complicitate la luare de mită.

În premieră, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis reţinerea unui primar şi a unui viceprimar, pentru fapte de corupţie în legătură cu atribuţiile lor de serviciu, iar ulterior aceştia au fost arestaţi preventiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici