Procesul în care Dan Ilie Morega este judecat pentru corupţie, mutat la Judecătoria Sibiu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie de strămutare a procesul în care liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, alături de alte persoane, este judecat pentru corupţie de la Judecătoria Târgu Jiu la Judecătoria Sibiu.

18 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Dan Ilie Morega este judecat pentru corupţie, mutat la Judecătoria Sibiu

Procesul în care Dan Ilie Morega este judecat pentru corupţie, mutat la Judecătoria Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, instanţa supremă a decis, marţi, menţinerea tuturor actelor efectuate în acest dosar.

Liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega, judecat în dosarul "bani pentru partid", s-a internat, duminică seara, la Spitalul Universitar din Bucureşti, el acuzând probleme la ficat, pancreas şi colon.

Morega declara, luni, corespondentului MEDIAFAX, că are probleme la ficat, la pancreas şi la colon, astfel că este nevoit să rămână sub supraveghere medicală o perioadă mai lungă de timp.

În urmă cu o lună, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut ca procesul să fie judecat la oricare altă instanţă din ţară, pentru că Morega i-ar putea influenţa pe magistraţii gorjeni. DNA a formulat cererea la câteva termene după ce procesul a intrat pe rol, fiind amânat de fiecare dată din diferite motive.

Morega spunea atunci că el ar fi cerut oricum strămutarea dosarului dacă DNA nu ar fi făcut pasul respectiv, pentru că judecarea cazului la orice altă instanţă din ţară poate fi garanţia unei judecăţi "echilibrate şi imparţiale".

Morega este judecat în dosarul "bani pentru partid" după ce în primăvara lui 2007 în presă a apărut o înregistrare de la o şedinţă a PNL Gorj în care şefilor liberali de instituţii descentralizate li se cereau bani pentru campania electorală.

De asemenea, Morega este cercetat şi pentru modul în care ar fi dobândit peste trei miliarde de lei vechi de la două fundaţii ale sale. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi trei funcţionari de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj şi primarul din comuna Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, aceştia fiind puşi sub acuzare după ce edilul l-ar fi sunat pe Morega şi ar fi cerut să îl ajute să îi fie anulată o amendă primită de la inspectorii de la Apele Române.

Şeful SGA Gorj, Teodor Popescu, este judecat şi el în acest dosar, acesta având averea pusă sub sechestru, la fel ca şi Dan Ilie Morega. Alţi doi subordonaţi ai lui Popescu sunt puşi sub acuzare, la fel ca şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici