Procesul lui Ion Alexandru Ţiriac, amânat

Instanţa Tribunalului Bucureşti a amânat, miercuri, pentru 18 octombrie, pronunţarea în dosarul în care Ion Alexandru Ţiriac este acuzat de trafic de droguri şi punerea la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului de droguri.

2 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Ion Alexandru Ţiriac, amânat

Procesul lui Ion Alexandru Ţiriac, amânat

La ultimul termen al procesului, în 3 octombrie, procurorul de şedinţă a declarat în faţa instanţei că acestui caz i-a fost dată o importanţă nejustificată, iar martorii interogaţi în dosar şi-au schimbat declaraţiile în mai multe rânduri.

"Au fost administrate probele care atestă că au existat acele petreceri la care s-au consumat droguri. Au existat şi martori la acele evenimente. Cauza este foarte veche şi ar fi trebuit să fie soluţionată până acum. Faptele sunt reale. Aşadar, cer condamnarea acestuia pentru trafic şi consum ilicit de droguri", a spus magistratul.

Avocatul Marian Nazat a cerut achitarea lui Ion Alexandru Ţiriac pentru ambele infracţiuni, susţinând că nu există probe concludente şi că s-au încălcat mai multe principii de drept în acest dosar.

"Instanţa de apel, care a dat o decizie definitivă, nu critică decizia de achitare a inculpatului, ci face referire la anumite indicii. Ar trebui să soluţionaţi limitele învestirii instanţei de fond", a adăugat apărătorul lui Ion Alexandru Ţiriac.

Totodată, apărătorul a specificat că a solicitat procurului şi o cerere de expertizare toxicologică prin care s-ar fi dovedit dacă Ţiriac Jr. consuma sau nu droguri, însă acest lucru i-a fost refuzat.

În toamna anului trecut, reprezentantul Ministerului Public a ridicat problema conexării dosarului acestuia cu cel cunoscut sub numele "Cocaina săracilor". Timp de câteva luni, dosarul lui Ţiriac junior a fost amânat, cele două secţii penale ale Tribunalului Bucureşti disputându-şi competenţa. În final, la sfârşitul lunii februarie, instanţa a hotărât judecarea separată a celor două dosare.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici