Procurorii au dispus expertiza medico-legală în ancheta privind moartea Patriarhului Teoctist

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti au dispus o expertiză medico-legală în dosarul în care sunt investigate împrejurările care au condus la moartea Patriarhului Teoctist, în urma unei operaţii chirurgicale la prostată.

1 afișare
Imaginea articolului Procurorii au dispus expertiza medico-legală în ancheta privind moartea Patriarhului Teoctist

Procurorii au dispus expertiza medico-legală în ancheta privind moartea Patriarhului Teoctist

Expertiza a fost dispusă, săptămâna trecută, şi urmează să fie efectuată la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", potrivit unor surse judiciare. Termenul pentru finalizarea acestei expertize a fost fixat pentru o lună.

Expertiza urmăreşte clarificarea împrejurărilor în care a fost efectuată intervenţia chirurgicală de către doctorii Ionel Sinescu şi Dan Tulbure, la Spitalul Fundeni. Astfel, vor fi analizate actele medicale întocmite cu prilejul realizării intervenţiei chirugicale, în data de 30 iulie.

Până în prezent, procurorii i-au audiat pe medicii Ionel Sinescu şi Dan Tulbure, aducându-le la cunoştinţă şi faptul că va fi dispusă această expertiză, potrivit surselor citate.

În general, în cazuri în care există suspiciuni de culpă medicală, instituţia care trebuie să se pronunţe este Colegiul Medicilor. Până în prezent însă, procurorii nu au primit niciun răspuns din partea Colegiului Medicilor, motiv pentru care au dispus expertiza la IML.

La o săptămână de la moartea Patriarhului Teoctist, Asociaţia Civic Media a solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, investigarea împrejurărilor care au condus la decesul înaltului prelat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici