Procurorii au prelungit interdicţia de a părăsi localitatea pentru Ioan Avram Mureşan

Procurorii anticorupţie l-au înştiinţat, marţi, pe Ioan Avram Mureşan, că i-au prelungit interdicţia de a părăsi localitatea, decizie care, potrivit declaraţiei fostului ministru al Agriculturii, are aceeaşi motivare, respectiv că ar exista indicii că ar vrea să fugă din ţară.

1 afișare
Imaginea articolului Procurorii au prelungit interdicţia de a părăsi localitatea pentru Ioan Avram Mureşan

Procurorii au prelungit interdicţia de a părăsi localitatea pentru Ioan Avram Mureşan

"Este cea mai mare jignire. Este ţara mea, nu a lui Băsescu. Nu vreau să fug din ţară. Cum să plec ?! Cred că este mândru domnul procuror", a declarat Mureşan la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Fostul demnitar, care este cercetat alături de Decebal Traian Remeş şi omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, a adăugat că i-a cerut procurorului să-i arate probele de la dosar împotriva sa. "L-am întrebat de ce nu mi se arată şi mie probele. Am întrebat dacă trebuie să mai aştept un episod la televizor", a adăugat Ioan Avram Mureşan.

Înainte de întâlnirea cu procurorii anticorupţie, Mureşan spunea că ceea ce se întâmplă în acest caz "este o încercare disperată a procurorilor pentru a salva situaţia".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări faţă de Ioan Avram Mureşan pentru complicitate la săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă prevăzute de articolul 61 din Legea 78/2000 privind fapte de corupţie şi faţă de omul de afaceri Gheorghe Ciorbă, pentru săvârşirea a două infracţiuni de cumpărare de influenţă.

Mureşan este cercetat în stare de libertate, Curtea de Apel Bucureşti respingând cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a acestuia, instanţa menţinând în cazul fostului ministru al Agriculturii măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu, respectiv Baia Mare, pe perioada cercetărilor.

În acest caz este cercetat şi Decebal Traian Remeş. Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a solicitat avizul pentru declanşarea urmăririi penale a ministrului Agriculturii Traian Remeş, pentru trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici