Procurorii din Bucureşti îşi suspendă activitatea, nemulţumiţi de modificarea pensiilor de serviciu

Procurorii din parchetele de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi judecătoriile de sector îşi suspendă activitatea pe termen nelimitat, „având în vedere iminenţa adoptării unor modificări radicale ale condiţiilor de acordare a pensiei de serviciu a magistraţilor”.

565 afișări
Imaginea articolului Procurorii din Bucureşti îşi suspendă activitatea, nemulţumiţi de modificarea pensiilor de serviciu

„Având în vedere discuţiile din spaţiul public privind iminenţa adoptării unor modificări radicale ale condiţiilor de acordare a pensiei de serviciu a magistraţilor, în ciuda deschiderii permanente la dialog pe care reprezentanţii sistemului judiciar au arătat-o în toată această perioadă, ţinând seama de faptul că punctele de vedere exprimate de sistemul judiciar şi de către asociaţiile profesionale au fost ignorate complet în procesul legislativ, admiţând că sistemul actual de pensionare necesită ajustări (spre exemplu, pensia de serviciu nu ar trebui să depăşească cuantumul salariului net), procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi al parchetelor de pe lângă judecătoriile de sector înţeleg să adopte, ca formă de protest, suspendarea pe perioadă nelimitată a activităţii, cu excepţia unor cauze considerate urgente”, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii transmit că protestul va dura până la adoptarea unei reglementări previzibile care să respecte independenţa justiţiei şi statutul magistraţilor, în baza unui proces legislativ transparent prin care, pe de o parte să fie înlăturate inechităţile existente, iar pe de altă parte, să se ţină cont de statutul magistraţilor, condiţiile de muncă şi perspectivele sistemului judiciar în ansamblul său.

„Solicităm ca punctele de vedere exprimate de întreg corpul magistraţilor în Adunările generale din data de 31.05.2023 să fie avute în vedere în procesul legislativ de adoptare a modificărilor legislative cu privire la pensiile magistraţilor”, se arată în finalul comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici