Radu Mazăre a câştigat procesul cu IGPR privind contracte din bani publici

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat, luni, că a câştigat procesul cu Inspectoratul General al Poliţiei Române şi urmează să primească despăgubiri de 500 de milioane de lei vechi, dosarul fiind legat de contracte care ar fi fost acordate preferenţial de Primăria Constanţa.

1 afișare
Imaginea articolului Radu Mazăre a câştigat procesul cu IGPR privind contracte din bani publici

Radu Mazăre a câştigat procesul cu IGPR privind contracte din bani publici

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Mazăre a declarat, într-o conferinţă de presă, că în luna august a anului 2006, pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a apărut un comunicat în care el şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa erau acuzaţi că au atribuit preferenţial unele contracte din fondurile publice, pe baza unor licitaţii formale, fiind produs astfel un prejudiciu de peste şase milioane de euro.

La vremea respectivă, Radu Mazăre a catalogat informaţiile respective drept "potlogărie" şi a dat în judecată IGPR.

Judecătoria Constanţa s-a pronunţat la sfârşitul anului trecut şi a decis că IGPR trebuie să achite reclamantului 500 de milioane de lei vechi drept daune morale, potrivit lui Mazăre.

"Nu am mai auzit de cazuri în care Poliţia să fie obligată să îşi ceară scuze, să plătească şi ceva bănuţi. Banii îi voi da celor amărâţi, probabil unui azil de bătrâni. Sunt curios să văd cine va plăti. Din fondul instituţiei, împotriva celor care au redactat şi au scris bazaconii despre mine, plăteşte Blaga, plăteşte căpitănaşul care a scris ştirea, interesant de văzut", a declarat Radu Mazăre.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) va face apel la decizia instanţei în procesul intentat instituţiei de primarul Constanţei, Radu Mazăre, imediat ce va primi sentinţa, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din poliţie.

Sursele citate au precizat că sentinţa instanţei Judecătoriei Constanţa în procesul intentat IGPR de către primarul Radu Mazăre nu a ajuns deocamdată la organele în drept din cadrul instituţiei.

Potrivit surselor din Poliţia Română, imediat ce decizia instanţei în acest proces va ajunge la IGPR, reprezentanţii instituţiei au la dispoziţie 15 zile pentru a face apel. În cazul în care şi decizia instanţei de apel va fi nefavorabilă, IGPR o va ataca cu recurs, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici