- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Raport CE: Modificările la Cpp ar afecta negativ eficienţa anchetelor penale în România
Raportul CE pe tema justiţiei, adoptat luni, avertizează că, în cazul în care vor fi adoptate, modificările la Codul de Procedură Penală "ar afecta substanţial negativ eficienţa anchetelor penale în România în general" precum şi anchetele comune cu alte state membre UE.

Raport CE: Modificările la Cpp ar afecta negativ eficienţa anchetelor penale în România
Raportul CE pe tema situaţiei justiţiei din România precizează că, "în octombrie 2007, Parlamentul României a adoptat o serie de modificări la Codul de procedură penală şi la Codul penal".
"Legea privind modificările Codului de procedură penală nu a fost încă promulgată de preşedinte, care a trimis-o spre reexaminare. Legea prevede modificări semnificative ale cadrului legislativ pentru anchetarea şi urmărirea în justiţie a proceselor penale", se arată în documentul citat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un colegiu din China încurajează dragostea. Oferă o săptămână de vacanță pentru elevii majori
-
Administraţia SUA se declară "profund preocupată" de arestarea unui jurnalist american în Rusia
-
Urmatoarea criză bancară mondială nu va semăna cu nimic ceea ce a văzut lumea în 2008
-
Casa Albă: Rusia încearcă să obţină armament suplimentar din Coreea de Nord
Raportul menţionează de asemenea că legea prevede şi "limitarea urmăririi penale, în principiu, la şase luni, precum şi autorizarea percheziţionării, interceptării sau înregistrării comunicaţiilor doar cu informarea prealabilă a suspectului, iar frauda inferioară pragului de nouă milioane de euro ar fi considerată infracţiune minoră, cu o sancţiune maximă de 5 ani de închisoare".
"Dacă vor fi promulgate, aceste modificări ar afecta substanţial negativ eficienţa anchetelor penale în România, în general. Ele ar afecta, de asemenea, anchetele comune împreună cu statele membre, lupta împotriva terorismului şi urmărirea în justiţie a criminalităţii transfrontaliere", menţionează raportul.
"Procuratura nu mai poate utiliza evaluări de natură tehnică efectuate de administraţia fiscală pentru a stabili amploarea prejudiciului", mai precizează documentul.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:10
Casa Albă: Rusia încearcă să obţină armament suplimentar din Coreea de Nord
-
astăzi, 22:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 35. Se zguduie relaţiile pe axa Moscova-Washington, după ce un reporter WSJ a fost arestat în Rusia pentru spionaj / Ce planuri are Kremlinul cu jurnalistul / Contraofensiva ucraineană va începe în aprilie sau mai / Putin, aşteptat în aprilie de o Turcie prietenoasă / 172.900 de soldaţi ruşi ucişi de la începutul războiului