Recursul procurorilor la decizia în cazul lui Cioacă, judecat vineri, la ICCJ

Recursul procurorilor la decizia Curţii de Apel Braşov de respingere a arestării preventive a lui Cristian Cioacă, acuzat de accesare ilegală a căsuţei electronice a soţiei sale Elodia Ghinescu, va fi judecat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

2 afișări
Imaginea articolului Recursul procurorilor la decizia în cazul lui Cioacă, judecat vineri, la ICCJ

Recursul procurorilor la decizia în cazul lui Cioacă, judecat vineri, la ICCJ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit, joi, dosarul de recurs înaintat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Braşov la decizia Curţii de Apel Braşov de respingere a arestării preventive a lui Cristian Cioacă în acest nou dosar.

Instanţa a luat aceeaşi decizie de respingere a propunerii arestării preventive şi în cazul lui Marius Adrian Niţu, cercetat în acelaşi dosar.

Cioacă şi Niţu au fost eliberaţi din arestul IPJ Braşov după încetarea efectelor ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore emise, marţi seară, de procurorii DIICOT Braşov în dosarul privind violarea corespondenţei, respectiv de accesare ilegală a căsuţei electronice a avocatei Elodia Ghinescu.

În 14 noiembrie 2007, părinţii avocatei au făcut plângere penală la Tribunalul Braşov împotriva lui Cioacă, pentru violarea corespondenţei prin e-mail a fiicei lor, spunând că mesajele ar fi putut fi modificate de acesta pentru a-şi denigra soţia. O zi mai târziu, Baroul Braşov, din care face parte Elodia Ghinescu, a înaintat o plângere penală împotriva lui Cioacă şi a asistentei avocatei, ca urmare a violării corespondenţei şi a publicării acesteia în presă.

Potrivit Parchetului instanţei supreme, alte două persoane, printre care un ofiţer de poliţie judiciară la IPJ Braşov, sunt cercetate alături de Cristian Cioacă pentru violarea corespondenţei avocatei Elodia Ghinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici