Şase români şi patru bulgari care falsificau bani au fost arestaţi în Spania

Autorităţile din Madrid au anihilat, marţi, o reţea de infractori din care fac parte şase români şi patru bulgari, toţi implicaţi în falsificare de bancnote euro şi plasarea lor pe piaţa din Spania, poliţia confiscând peste 400.000 de euro falşi, informează Novinite.

3 afișări
Imaginea articolului Şase români şi patru bulgari care falsificau bani au fost arestaţi în Spania

Şase români şi patru bulgari care falsificau bani au fost arestaţi în Spania

În cadrul reţelei, bulgarii falsificau banii şi îi aduceau în Spania, iar românii introduceau bancnotele false în circulaţie, majoritatea având valoarea de 200 de euro.

Poliţiştii spanioli urmăreau reţeaua infracţională din luna februarie, după ce au descoperit că bancnotele false de 200 de euro s-au înmulţit în Madrid.

Banii erau falsificaţi în Bulgaria şi ascunşi în compartimente secrete în maşini pentru a putea fi introduşi ilegal în Spania. Bancnotele false au fost retrase de către autorităţi în ultimele trei zile, atunci când bulgarii au fost opriţi la graniţă pentru că încercau să aducă banii falşi în Peninsulă.

Bancnotele falsificate prezentau majoritatea caracteristicilor banilor reali şi nu puteau fi detectaţi decât de dispozitive sofisticate.

Cei patru bulgari, care făceau parte din reţea, locuiau în suburbiile Madridului şi au fost identificaţi drept Ivan M.Y. (40 de ani), Dimitar J.K. (39 de ani), Georgi V.V. (50 de ani) şi Tocho T.B. (54 de ani). Trei dintre aceştia aveau permis de rezidenţă în Spania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici