Sile Pietroi, lăsat în libertate

Probele prezentate de procurori în cazul lui Sile Pietroi nu au demonstrat necesitatea arestării lui, iar membrii grupării conduse de acesta nu s-au sustras urmăririi penale, majoritatea neavând antecedente penale, se arată în motivarea instanţei privind decizia de lăsare în libertate.

40 afișări
Imaginea articolului Sile Pietroi, lăsat în libertate

Sile Pietroi, lăsat în libertate (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, instanţa a constatat că "din analiza probelor descrise pentru faptele de care sunt acuzaţi inculpaţii (...) nu rezultă indicii temeinice privind săvârşirea acestor infracţiuni, iar indiciile minime stabilite de instanţă nu justifică măsura arestării preventive, măsură de excepţie, având în vedere şi stadiul actual în care se află ancheta penală", se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti în cazul celor nouă membri ai grupării conduse de Vasile Fierbântu, zis "Sile Pietroi", pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă.

Totodată, potrivit motivării, instanţa a constatat că nu sunt dovedite nici temeiurile juridice în baza cărora se solicită arestarea preventivă, "majoritatea inculpaţilor neavând antecedente penale şi nefiind făcută dovada că inculpaţii s-au sustras urmăririi penale, au zădărnicit aflarea adevărului prin orice mijloc, că pregătesc săvârşirea altor fapte penale sau că prezintă pericol social concret pentru ordinea publică, având în vedere şi limitele de pedeapsă pentru infracţiunile pentru care instanţa a constatat că sunt indicii".

În plus, instanţa a constatat că în cazul lui Sile Pietroi nu există dovada că a fost citat să se prezinte la anchetă şi că nu avea nicio interdicţie de a părăsi localitatea sau ţara de la ultima sa audiere.

Cei nouă membri ai grupului condus de Sile Pietroi sunt cercetaţi în mai multe dosare penale, pentru tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal, şantaj, instigare la lovire sau alte violenţe, instigare la distrugere, instigare la ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, tentativă la omor calificat, vătămare corporală şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Faptele de care sunt acuzaţi cei nouă ar fi fost săvârşite în perioada ianuarie 2005 - mai 2008, toate fiind reunite în dosarul pentru care procurorii au propus, în urmă cu două zile, arestarea preventivă.

Potrivit informaţiilor reţinute de instanţa Tribunalului Bucureşti din referatul cu propunerea de arestare preventivă, cea mai veche faptă pentru care Sile Pietroi este anchetat este o tâlhărie din ianuarie 2005, când, "împreună cu Marian Vărăşteanu şi alte persoane rămase neidentificare, l-au bătut pe Florin Manu, care a încercat să recupereze un cal sustras de învinuitul Vărăşteanu, în timpul altercaţiei, lui Manu fiindu-i smuls un lanţ din aur de 85 de grame".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici