Theodor Stolojan a dat procurorilor explicaţii în legătură cu contractele Alro

Fostul consilier prezidenţial Theodor Stolojan a dat procurorilor, joi, mai multe explicaţii în legătură cu contractele pe termen lung încheiate de societatea Alro Slatina, el fiind audiat în calitate de martor cu privire la informaţiile pe care le avea în funcţia deţinută.

4 afișări
Imaginea articolului Theodor Stolojan a dat procurorilor explicaţii în legătură cu contractele Alro

Theodor Stolojan, audiat de procurori în cazul Alro

După întâlnirea cu procurorii DIICOT care cercetează acest caz, Stolojan a explicat că Alro este o companie care consumă energie electrică în mod constant, spre deosebire de alte firme şi că, pentru a fi competitivă, are nevoie de angajamente de furnizare a energiei electrice încheieate pe termen lung.

În aceste condiţii, Alro trebuie să "arate" pe termen lung care sunt sursele de energie. Aceste contracte au fost necesare în condiţiile în care piaţa "aşa-zis liberă a energiei încăpuse pe mâna unor băieţi deştepţi şi nu corespundea cerinţelor societăţii", a explicat fostul consilier prezidenţial pe probleme economice.

Stolojan a adăugat că discuţiile purtate în calitate de consilier prezidenţial cu reprezentanţii Ministerului Economiei au vizat atât posibilitatea ca această piaţă să fie într-adevăr liberă, cât şi rezolvarea situaţiei firmei Alro.

Întrebat în legătură cu "băieţii deştepţi", Theodor Stolojan i-a definit ca fiind "firmele care în perioada 1999-2004 au încheiat contracte în mod direct, pe termen lung, privind cumpărarea energiei electrice la un preţ mic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici