Trafic de influenţă. Un inculpat a fost trimis în judecată după a promis intervenţii pentru angajarea unor persoane la SIE

  • Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au trimis în judecată un inculpat care a promis, folosind identităţi fictive şi în schimbul unor sume de bani, că va interveni pe lângă membrii unor comisii din cadrul SIE pentru angajarea unor persoane.
319 afișări
Imaginea articolului Trafic de influenţă. Un inculpat a fost trimis în judecată după a promis intervenţii pentru angajarea unor persoane la SIE

Trafic de influenţă. Un inculpat a fost trimis în judecată după a promis intervenţii pentru angajarea unor persoane la SIE

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform procurorilor, în perioada martie-august 2020, inculpatul, folosind identităţi fictive, a lăsat o persoană să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Serviciului de Informaţii Externe, membri ai unor comisii de concurs. El a promis că îi va determina pe funcţionari să facă demersurile necesare angajării prin concurs a acestei persoane pe un post de conducere din cadrul SIE şi a pretins şi a primit, în mai multe rânduri, în total, în perioada mai-septembrie 2020, sumele de 8.000 de lei şi 650 de euro, precum şi două cuţite de vânătoare ce valorau împreună 255 de lei.

În aceeaşi perioadă, inculpatul a mai promis că va interveni pentru angajarea unei alte persoane la SIE, iar în acest scop a pretins şi a primit 3.500 de lei.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Mehedinţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici