Video Trei migranţi kurzi, reţinuţi de autorităţile române

Poliţiştii de frontieră din Negru Vodă au reţinut, în noaptea de luni spre marţi, în apropierea frontierei cu Bulgaria, trei bărbaţi de origine kurdă care intenţionau să treacă ilegal graniţa, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

8 afișări

La mai puţin de o oră după miezul nopţii, echipajul de pe o autospecială de termoviziune a observat trei persoane care mergeau pe jos, dinspre teritoriul Bulgariei spre cel românesc. Echipaje mobile au intervenit şi au reţinut grupul la aproximativ un kilometru de graniţa cu ţara vecină.

Cei trei au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Negru Vodă pentru cercetări şi stabilirea identităţii. Asupra lor au fost găsite cărţi de identitate emise de Republica Bulgaria, poliţiştii stabilind că două dintre acestea ar putea fi falsificate. Totodată, persoanele care aveau aceste documente nu cunoşteau limba bulgară, iar din primele cercetări a rezultat că sunt de origine kurdă.

Pentru stabilirea împrejurărilor în care cei trei au trecut graniţa, au fost anunţate autorităţile de frontieră bulgare, care au informat că, în acest caz, cercetează posibila implicare a doi cetăţeni bulgari în călăuziea grupului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici