Tribunalul Constanţa: IGPR trebuie să achite 50.000 de lei lui Radu Mazăre

Instanţa Tribunalului Constanţa a hotărât, marţi, că Inspectoratul General al Poliţiei Române trebuie să-i achite primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, suma de 50.000 de lei, reprezentând daune morale, într-un dosar legat de contracte care ar fi fost preferenţial atribuite de Primăria Constanţa.

45 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Constanţa: IGPR trebuie să achite 50.000 de lei lui Radu Mazăre

Tribunalul Constanţa: IGPR trebuie să achite 50.000 de lei lui Radu Mazăre (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Constanţa a hotărât însă că Inspectoratul General al Poliţiei Române nu trebuie să îi ceară scuze aşa cum hotărâse Judecătoria Constanţa, la sfârşitul anului trecut, în acelaşi dosar.

În luna august a anului 2006, pe site-ul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a apărut un comunicat în care Radu Mazăre şi alţi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa erau acuzaţi că au atribuit preferenţial unele contracte din fondurile publice, pe baza unor licitaţii formale, fiind produs astfel un prejudiciu de peste şase milioane de euro.

Radu Mazăre a dat în judecată IGPR, iar la sfâşitul anului trecut, Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în acest dosar şi a decis că Inspectoratul General al Poliţiei Române trebuie să achite reclamantului 50.000 de lei drept daune morale şi să-i prezinte scuze publice primarului Constanţei.

Conducerea IGPR a atacat această decizie, iar instanţa Tribunalului Constanţa s-a pronunţat în acest dosar şi a modificat în parte sentinţa Judecătoriei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici