Tudor Sişu şi complicii săi rămân în arest

Tudor Sişu şi şapte complici ai acestuia rămân în arest, ca urmare a deciziei de marţi a Curţii de Apel Bucureşti, care a admis recursul procurorilor privind eliberarea celor opt hotărâtă de instanţa inferioară.

6 afișări

Parchetul a cerut menţinerea în arest a lui Tudor Sişu şi a celor şapte complici ai săi, contestând decizia din 14 iunie a Tribunalul Bucureşti privind judecarea acestora în stare de libertate.

Sişu, alături de alte 15 persoane, este acuzat de constituire degrup, toţi fiind arestaţi preventiv în mai 2006 şi trimişi în judecată în noiembrie.

Procesul acestora are ac termen de judecatădata de 14 iulie, la Tribunalul Bucureşti.

Între timp, opt persoane din grup au fost eliberate, fiind judecate în stare de libertate, iar alte opt rămân în arest, printre care şi Sişu.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din cadrul Parchetului instanţei supreme i-au acuzat pe cei 16 că într-un an au distribuit în Bucureşti aproximativ 40 de kilograme de heroină.

Tudor Sişu şi ceilalţi membri ai grupului infracţional au fost puşi sub acuzare de procurori în urma percheziţiilor la 26 de locaţii - din sectoarele 1, 2, şi 3 ale Capitalei, în special în zonele Colentina, Pantelimon, Camil Ressu -, unde au fost găsite diverse cantităţi de heroină şi metadonă, importante sume de bani (28.500 de euro, 5.500 de dolari, 650 milioane de lei), 250 de grame de aur, şase unităţi de calculator, telefoane mobile, un pistol cu gaze şi mai multe arme albe.

Monitorizarea reţelei s-a făcut timp de şase luni, sub coordonarea procurorilor DIICOT, timp în care au fost identificate 23 de persoane organizate în grup infracţional.

Grupul infracţional vindea mai multe categorii de droguri (heroină, cocaină şi ecstasy), fiind principalul furnizor de stupefiante în toate sectoarele Capitalei. Membrii grupului se aproviziona cu droguri prin intermediul a şapte persoane, care erau în contact direct cu traficanţi turci şi bulgari, cantităţile cumpărate la un transport din străinătate fiind de unu-două kilograme.

Drogurile erau vândute de 17 membri ai grupului către alţi dealeri sau direct către consumatori, la preţuri variind între 200.000 de lei şi 3,5 milioane de lei, în funcţie de tipul drogului. Astfel, un comprimat ecstasy putea fi cumpărat cu 200.000 de lei, un gram de heroină - un milion de lei, iar gramul de cocaină era vândut cu o sută de euro.

Tudor Sişu a mai fost închis pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc. Sişu fusese arestat în octombrie 2003, la câteva zile după ce Poliţia a prins doi traficanţi de stupefiante din Târgovişte şi a făcut o percheziţie în apartamentul lui. El a fost eliberat în octombrie 2005, iar în mai anul următor a fost din nou arestat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici