Un fost angajat lui Csibi Istvan declară că este în arest pe nedrept din cauza acestuia

Un fost angajat lui Csibi Istvan declară, de după gratii, că este în arestat pe nedrept din cauza acestuia şi cere LADO şi statului român să fie cercetat în stare de libertate.

8 afișări
Imaginea articolului Un fost angajat lui Csibi Istvan declară că este în arest pe nedrept din cauza acestuia

În imagine Csibi Istvan

Kusmodi Lajos a cerut, vineri, o întrevedere cu ziariştii, pentru a aduce în faţa opiniei publice "nedreptatea care i s-a făcut", dar şi amănunte necunoscute despre modul în care "îşi acoperea afacerile ilegale" cunoscutul om de afaceri harghitean.

Potrivit declaraţiei acestuia, avea 21 de ani când s-a angajat, ca portar, la una dintre firmele lui Csibi Istvan. În anul 2000, a devenit şeful serviciului de paza şi bodyguardul omului de afaceri harghitean.

"La mai puţin de doi ani de la angajare, la sfârşitul lui 2001, am fost obligat să semnez, în orb, documente despre al căror conţinut nu ştiam absolut nimic. Curând am aflat că sunt suspectat şi de violare de domiciliu şi de vătămare corporală, anchetat, dar, din lipsă de probe, am fost eliberat din arestul Poliţiei", a spus Kusmodi, potrivit căruia a fost acuzat, pe nedrept, că l-ar fi bătut pe Gabor Zsolt din Miercurea Ciuc, un alt bodyguard la una dintre firmele lui Csibi Istvan, alături de 11 alţi indivizi, deşi are zeci de martori care l-au văzut în ziua respectivă la Bălan, oraş situat la 40 de kilometri de reşedinţa harghiteană.

Speriat de turnura pe care ar fi putut să o ia lucrurile şi ameninţat de Csibi Istvan cu repercusiuni asupra sa şi familiei sale, Kusmodi Lajos a spus că a plecat din ţară în 2002, legal, la muncă în Spania, ca profesor de înot.

"Atunci am hotărât să plec din ţară. Nu m-am dus la Poliţie pentru că toată lumea ştia ce putere mare avea Csibi Istvan la vremea respectivă... şi are şi acum. Am vrut să scap de dânsul, am încercat mai întâi să-mi pierd urma la Arad, dar puterea lui era prea mare. Ştiţi că unui angajat i-a rupt mâna? Eu aveam 21 de ani, eram tânăr, am început ca portar şi după aceea am primt o funcţie mai mare şi doi ani de zile, am lucrat pentru dânsul. Şi acum sunt învinuit că două firme au fost puse pe numele meu şi reiese că am furat de la stat 100 de miliarde de lei. Cum să fur eu atâţia bani? La vârsta aceea nici nu ştiam cum decurg lucrurile acolo.Toţi oamenii lui au stat sub criză şi ameninţare, în faţa lui nu puteai să scoţi un cuvânt. După ce eu am plecat, în februarie, firmele au mai mers până în decembrie cu semnăturile mele, ca şi cum eu aş fi angajat oamenii şi aş fi fost adminsitrator", a declarat presei Kusmodi Lajos.

Acesta a afirmat că singura cale ca să scape de răzbunarea lui Csibi a fost să plece din ţară. Ajuns în Spania, el a devenit profesor de înot şi salvamar internaţional.

Kusmodi spune că din străinătate a promovat România, frumuseţile şi bogăţiile ei, la invitaţia ambasadorului României în Spania şi a preşedintelui Aragonului.

În timp ce se afla în străinătate, în ţară s-a emis o sentinţă definitivă de arestare pentru vătămarea corporală a lui Gabor Zsolt, deşi soţia părţii vătămate şi-a schimbat declaraţia iniţială în timp.

"Arăt că soţul meu (n.r.- Gabor Zsolt) a venit acasă şi mi-a zis că a găsit o afacere. Mi-a zis să dau o declaraţie că Kusmodi Lajos l-a bătut, că ştie că are bani mulţi şi aşa putem să ne facem treburile. I-am spus că eu nu declar aşa ceva, că nu este adevărat, dar soţul meu, care a făcut mai multă puşcărie decât a stat pe acasă, când i-am zis că nu vreau să bag pe nimeni în puşcărie nevinovat, m-a legat cu mâinile la spate şi mi-a zis că îmi taie capul dacă nu declar asta. La Poliţie am scris ce m-a învăţat el de acasă. În timpul procesului, tot îmi striga că e plecat în străinătate şi că are bani să ne plătească să ne retragem declaraţiile. Tatăl lui Kusmodi Lajos plângea în instanţă, dar soţul meu îi spunea că are bani de unde să scoată să ne dea. Ştiam că spun minciuni, dar am doi copii şi nu aveam ce să le dau să mănânce. Kusmodi Lajos nu a fost la noi, nu l-a bătut pe soţul meu, cer instanţei iertare că l-am învinuit pe nedrept”, se arată în declaraţia Gabor Zsuzsanna, soţia lui Gabor Zsolt, declaraţie ulterioar procesului judecat în lipsa acuzatului Kusmodi Lajos.

Acum, după opt luni de arest, Kusmodi spune că a decis să vorbească.

"Eu am două variante: sau domnul Csibi Istvan a vrut să fiu închis sau statul român a vrut ca cineva să fie judecat pentru faptul ăsta, că nu a găsit pe nimeni şi... ce-a zis ...oaia neagră... Justiţia nu vrea să mă ajute, am apelat la drepturile omului, dar încă nu mi-a venit răspuns, aştept să mi se facă dreptate, am fost implicat în mai multe dosare referitoare la cazul Csibi Istvan şi sunt nevinovat. Am fost judecat doar din vorbe şi nu din fapte. Am adus şi martori şi dovezi. Poliţia din Miercurea Ciuc a luat în seamă asta şi m-a eliberat, iar după 3 ani, fără probe, m-au judecat din nou. Cer statului român judecarea adevaraţilor vinovaţi pentru infracţiunile economice şi respingerea acuzaţiilor pentru care mă aflu în arest", a spus Kusmodi.

Kusmodi Zsolt a revenit în ţară în urmă cu opt luni, după ce s-a predat, de bunăvoie, Interpolului spaniol şi de atunci se află în arestul Penitenciarului din Miercurea, unde are de ispăşit o condamnare de patru ani pentru violare de domiciliu şi vătămarea corporală a unui fost bodyguard al lui Csibi Istvan.

Tribunalul Bucureşti a respins, miercuri noaptea, propunerea procurorilor de arestare preventivă al lui Csibi Istvan pentru instigare la delapidare, la spălare de bani şi la fals în înscrisuri sub semnătură privată, într-un caz în care sunt implicate alte 16 persoane şi 17 societăţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici