Un fost director de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, trimis în judecată de DNA

Un fost director de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

328 afișări
Imaginea articolului Un fost director de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, trimis în judecată de DNA

Un fost director de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, trimis în judecată de DNA

Anunţul a fost făcut de DNA.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1014/VIII/3 din 27 octombrie 2023, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Adrian Dragoş Iorga, la data faptelor director al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman – Regiunea Bucureşti-Ilfov (instituţie aflată în subordinea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte ambele în formă continuată) şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte)”, a anunţat DNA.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut, în esenţă, următoarea stare de fapt:

La începutul anului 2021, inculpatul Iorga Dragoş Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi „ajutat” două persoane (prin remiterea nelegală a subiectelor şi a răspunsurilor corecte) să ocupe, prin concurs, două posturi în cadrul unui proiect derulat prin Organismul Intermediar Regional Bucureşti-Ilfov, instituţie aflată în subordinea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (M.I.P.E.). În schimbul acestor „servicii” inculpatul ar fi pretins de la cele două persoane (martori în cauză) câte 1.500 lei lunar, de la data primirii primului salariu până la data finalizării proiectului, aspecte cu care cele două persoane ar fi fost de acord.

Conform „înţelegerii” menţionate anterior, în perioada martie 2021 – octombrie 2023, inculpatul Iorga Dragoş Adrian ar fi primit de la cele două persoane suma totală de 75.600 lei. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. De asemenea, s-a mai solicitat instanţei de judecată să dispună confiscarea extinsă asupra sumelor de 10.000 dolari, 11.000 euro, 174 600 lei, cât şi a cantităţii de 62,5 g lingouri din metal galben, ce pare a fi aur, ridicate de la inculpatul Iorga Dragoş Adrian, a precizat DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici