Un important membru al Cosa Nostra, prins în România

Un important membru al Cosa Nostra, dat în urmărire internaţională din 2007, pentru apartenenţa la o organizaţie criminală de tip mafiot, trafic de droguri, trafic cu arme şi atacuri la comandă, prins în Constanţa, va fi predat, marţi, autorităţilor judiciare italiene.

2 afișări
Imaginea articolului Un important membru al Cosa Nostra, prins în România

Un important membru al Cosa Nostra, prins în România

Astfel, în baza mandatului european de arestare, o escortă formată din poliţişti ai Biroului Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) îl va preda, autorităţilor judiciare din Italia, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", pe Spoto Vicenzo.

Cetăţeanul italian, în vârstă de 50 de ani, a fost dat în urmărire internaţională în 6 iulie 2007, pentru infracţiuni care privesc apartenenţa la o organizaţie criminală de tip mafiot, fiind implicat în traficul de droguri, trafic cu arme şi atacuri la comandă.

Interpol Roma a comunicat că italianul este un membru important al organizaţiei criminale de tip mafiot denumită Cosa Nostra.

"În urma schimbului operativ de informaţii dintre Biroul Naţional Interpol şi Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Spoto Vicenzo a fost localizat pe raza acestui judeţ", se arată în comunicat.

Italianul a fost prins luni în Constanţa.

Biroul Naţional Interpol Bucureşti a solicitat autorităţilor italiene confirmarea identităţii urmăritului în baza semnalmentelor şi a fotografiei puse la dispoziţie, rezultatul pozitiv al verificărilor cât şi mandatul european de arestare emis pe numele său de către autoritile de justiţie din Italia fiind transmise de urgenţă Curţii de Apel Constanţa, care a recunoscut mandatul de arestare european şi a dispus predarea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici