Zsolt Nagy a contestat începerea urmăririi penale împotriva sa

Ministrul suspendat al al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, a făcut, joi, la Parchetul instanţei supreme, o plângere faţă de începerea urmăririi penale în cazul privatizărilor, în care este acuzat de trădare prin transmitere de secrete, el contestând mai multe aspecte procedurale.

1 afișare
Imaginea articolului Zsolt Nagy a contestat începerea urmăririi penale împotriva sa

Zsolt Nagy a contestat începerea urmăririi penale împotriva sa

Nagy a terminat de studiat dosarul de urmărire penală în cazul său, el contestând faptul că nu au fost îndeplinite două condiţii legale pentru punerea sa sub învinuire. Cele două condiţii se referă la existenţa unor indicii temeinice cu privire la săvârşirea unei fapte penale şi respectiv la faptul că ceea ce i se impută nu este prevăzut ca infracţiune de legea penală.

Acesta aşteaptă un răspuns la această plângere, formulată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, nefiind stabilit un termen pentru o nouă prezentare a ministrului suspendat în faţa procurorilor.

Zsolt Nagy este acuzat de sprijinire a unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional şi de trădare prin transmitere de secrete, în legătură cu privatizărilor unor societăţi.

În luna iunie, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul privind suspendarea lui Zsolt Nagy din funcţia de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici