17 septembrie 2013: 10 ani de la lansarea lui GTA V, cel mai popular joc video după Minecraft. Fanii încă aşteaptă GTA VI

,,De ce m-am mutat aici? Cred că a fost vremea"

3625 afișări
Imaginea articolului 17 septembrie 2013: 10 ani de la lansarea lui GTA V, cel mai popular joc video după Minecraft. Fanii încă aşteaptă GTA VI

10 ani! Trei preşedinţi americani, cinci premieri britanici, doi monarhi britanici, câteva războaie cu drone, o pandemie, două jocuri olimpice, două generaţii de console,  trenduri controversate de la Bitcoin şi #metoo la ChatGPT, 25 de filme Marvel şi 10 iPhone-uri! 

Din 2013 până în 2023, fanii seriei Grand Theft Auto au pierdut nenumărate zile şi nopţi în acest joc, fie delectându-se cu povestea single-player cu cele trei personaje iconice - Trevor, Michael şi Franklin, fie au hoinărit pe străzile Los Santosului (oraş inspirat după Los Angeles) cu maşini scumpe în timp ce ascultau zeci de canale radio, jefuind bănci, făcând trafic cu droguri, războindu-se cu poliţiştii sau participând la curse auto chiar cu maşini zburătoare şi instalând moduri pentru a experimenta jocul în mod creativ. 

Grand Theft Auto V, lansat iniţial pe 17 septembrie 2013 pe PlayStation 3 şi pe Xbox 360, a devenit un simbol al anilor 2010, fiind cel mai jucat joc video după Minecraft. 

Jocul acesta a definit cultura populară a deceniului trecut, lansat într-o perioadă când mediul online era mai toxic şi societatea era mai permisivă cu glumele deplasate pe plan rasial şi sexual. 

Povestea prezintă personaje stereotipice crescute în medii diferite - Michael De Santa, un fost spărgător de bănci, pasionat de iaht-uri şi cinematografia clasică, devine bogat, dar ajuns la vârstă mijlocie, devine plictisit de viaţa monotonă şi de certurile din familie; Franklin Clinton, un personaj de culoare şi membru al unui clan infracţional, pasionat de maşini bengoase, vrea să se evidenţieze prin a acumula avere şi respect; Trevor Philips, un redneck violent care trăieşte în periferia rurală a Los Santosului şi face afaceri cu arme şi droguri, pilot aerian calificat, vrea să....îi place să bată, să omoare şi să facă lucrurile să zboare în aer. 

 

Cel mai rapid produs de divertisment din istorie care a câştigat 1 miliard de dolari şi cel mai profitabil realizat vreodată, GTA V a vândut de atunci 185 de milioane de exemplare şi i-a adus companiei producătoare Take-Two venituri raportate de 8 miliarde de dolari, potrivit SkyNews

GTA, din anul 2001, a oferit întotdeauna recreări vaste ale celor mai mari metropole, de la însoritul Vice City (Miami) la zgârie-norii din mohorâtul Liberty City (New York), capitala jocurilor de noroc, Las Venturas (Las Vegas), jungla urbană a Los Santosului (Los Angeles),  fie cosmopolitul  San Fierro  (San Francisco). 

 Fanii se aşteaptă ca GTA VI să fie lansat până în 2025 şi să-i readucă în Vice City, cu o poveste ce s-ar desfăşura în acest agitat deceniu al anilor 2020. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici