A murit Seymour Stein, magnat al muzicii care i-a descoperit pe Madonna, Talking Heads şi alţii

Seymour Stein, fondatorul Sire Records, care a contribuit la lansarea carierelor Madonnei, Talking Heads şi a multor altora, a murit duminică la vârsta de 80 de ani.

343 afișări
Imaginea articolului A murit Seymour Stein, magnat al muzicii care i-a descoperit pe Madonna, Talking Heads şi alţii

FOTO Twitter

Stein, care a contribuit la înfiinţarea Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame şi a fost el însuşi inclus în Rock Hall în 2005, a murit de cancer în Los Angeles, potrivit unei declaraţii a familiei sale, relatează The Associated Press.

Născut în 1942, Stein a fost originar din New York City. În adolescenţă, a lucrat în timpul verii la casa de discuri King Records din Cincinnati, casa de discuri a lui James Brown, iar la vârsta de 20 de ani a cofondat Sire Productions, care în curând a devenit Sire Records.

Obsedat de topurile muzicale Billboard încă din copilărie, Stein era cunoscut pentru cunoştinţele şi aprecierea profundă a muzicii şi avea să se dovedească un judecător iscusit al talentelor în anii 1970, în epoca New Wave, un termen pe care a contribuit la popularizarea lui, semnând contracte de înregistrare cu Talking Heads, Ramones şi Pretenders.

"Gustul lui Seymour în materie de muzică este întotdeauna cu câţiva ani înaintea tuturor celorlalţi", a declarat managerul Talking Heads, Gary Kurfirst, pentru Rock Hall în momentul în care Stein a fost inclus în club.

Cea mai profitabilă descoperire a lui Stein a avut loc la începutul anilor 1980, când a ascultat caseta demo a unei cântăreţe-dansatoare puţin cunoscute de pe scena cluburilor din centrul New York-ului, Madonna.

"Mi-a plăcut vocea Madonnei, mi-a plăcut cum se simţea şi mi-a plăcut numele Madonna. Mi-a plăcut totul şi am ascultat-o din nou", a scris el în cartea sa de memorii "Siren Song", publicată în 2018, în acelaşi an în care s-a retras. Stein era spitalizat cu o infecţie la inimă când a aflat de Madonna, dar era atât de dornic să o întâlnească încât a pus să i se aducă în cameră.

"Era îmbrăcată în echipament punk ieftin, genul de puştoaică de club care părea absurd de nepotrivită într-o secţie de cardiologie", a scris el. "Nici măcar nu a fost interesată să mă audă explicându-i cât de mult îmi plăcea demo-ul ei. "Ceea ce trebuie să faci acum", a spus ea, "este să mă angajez pentru un contract de înregistrare"."

Printre artiştii Sire s-au numărat, de asemenea, Ice T, The Smiths, Depeche Mode, The Replacements şi Echo and the Bunnymen, alături de cei mai consacraţi Lou Reed şi Brian Wilson, care au înregistrat cu Sire mai târziu în cariera lor.

Stein a fost căsătorit pentru scurt timp cu promotoarea discografică şi executivul imobiliar Linda Adler, cu care a avut doi copii: cineasta Mandy Stein şi Samantha Lee Jacobs, care a murit de cancer la creier în 2013. Sidney Stein şi soţia sa au divorţat în anii 1970 şi, ani mai târziu, el a recunoscut că este homosexual.

"Sunt mai mult decât recunoscătoare pentru fiecare minut pe care familia noastră l-a petrecut alături de el şi pentru faptul că muzica pe care a adus-o în lume a avut un impact pozitiv asupra vieţilor atâtor oameni", a declarat duminică Mandy Stein într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici