- Home
- Life-Entertaiment
- BUCUREŞTI, (03.04.2023, 07:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
A murit Seymour Stein, magnat al muzicii care i-a descoperit pe Madonna, Talking Heads şi alţii
Seymour Stein, fondatorul Sire Records, care a contribuit la lansarea carierelor Madonnei, Talking Heads şi a multor altora, a murit duminică la vârsta de 80 de ani.
Urmărește
345 afișări
FOTO Twitter
Stein, care a contribuit la înfiinţarea Fundaţiei Rock and Roll Hall of Fame şi a fost el însuşi inclus în Rock Hall în 2005, a murit de cancer în Los Angeles, potrivit unei declaraţii a familiei sale, relatează The Associated Press.
Născut în 1942, Stein a fost originar din New York City. În adolescenţă, a lucrat în timpul verii la casa de discuri King Records din Cincinnati, casa de discuri a lui James Brown, iar la vârsta de 20 de ani a cofondat Sire Productions, care în curând a devenit Sire Records.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PISA: Doar unul din cinci elevi se descurcă la matematică. Profesor: „Ar trebui îmbunătățite formarea inițială și continuă a profesorilor”
-
Germania interzice livrările de gaz rusesc pentru a diminua impactul Moscovei
-
Wizz Air, rută nouă spre Chişinău şi mai multe zboruri din România
-
Cu o pizza pe masă, Nicuşor Dan le arată bucureştenilor unde se duc banii oraşului
Obsedat de topurile muzicale Billboard încă din copilărie, Stein era cunoscut pentru cunoştinţele şi aprecierea profundă a muzicii şi avea să se dovedească un judecător iscusit al talentelor în anii 1970, în epoca New Wave, un termen pe care a contribuit la popularizarea lui, semnând contracte de înregistrare cu Talking Heads, Ramones şi Pretenders.
"Gustul lui Seymour în materie de muzică este întotdeauna cu câţiva ani înaintea tuturor celorlalţi", a declarat managerul Talking Heads, Gary Kurfirst, pentru Rock Hall în momentul în care Stein a fost inclus în club.
Cea mai profitabilă descoperire a lui Stein a avut loc la începutul anilor 1980, când a ascultat caseta demo a unei cântăreţe-dansatoare puţin cunoscute de pe scena cluburilor din centrul New York-ului, Madonna.
"Mi-a plăcut vocea Madonnei, mi-a plăcut cum se simţea şi mi-a plăcut numele Madonna. Mi-a plăcut totul şi am ascultat-o din nou", a scris el în cartea sa de memorii "Siren Song", publicată în 2018, în acelaşi an în care s-a retras. Stein era spitalizat cu o infecţie la inimă când a aflat de Madonna, dar era atât de dornic să o întâlnească încât a pus să i se aducă în cameră.
"Era îmbrăcată în echipament punk ieftin, genul de puştoaică de club care părea absurd de nepotrivită într-o secţie de cardiologie", a scris el. "Nici măcar nu a fost interesată să mă audă explicându-i cât de mult îmi plăcea demo-ul ei. "Ceea ce trebuie să faci acum", a spus ea, "este să mă angajez pentru un contract de înregistrare"."
Printre artiştii Sire s-au numărat, de asemenea, Ice T, The Smiths, Depeche Mode, The Replacements şi Echo and the Bunnymen, alături de cei mai consacraţi Lou Reed şi Brian Wilson, care au înregistrat cu Sire mai târziu în cariera lor.
Stein a fost căsătorit pentru scurt timp cu promotoarea discografică şi executivul imobiliar Linda Adler, cu care a avut doi copii: cineasta Mandy Stein şi Samantha Lee Jacobs, care a murit de cancer la creier în 2013. Sidney Stein şi soţia sa au divorţat în anii 1970 şi, ani mai târziu, el a recunoscut că este homosexual.
"Sunt mai mult decât recunoscătoare pentru fiecare minut pe care familia noastră l-a petrecut alături de el şi pentru faptul că muzica pe care a adus-o în lume a avut un impact pozitiv asupra vieţilor atâtor oameni", a declarat duminică Mandy Stein într-un comunicat.
Citește pe alephnews.ro: China testează noi roboți cu întrebuințare duală: civilă și militară. Ce rol are România în competiția armelor robotizate
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
Ucraina neagă informaţia potrivit căreia ruşii au ocupat o poziţie de la periferia oraşului Kupiansk
-
astăzi, 14:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Victoria lui Trump oferă o oportunitate de reluare a dialogului cu SUA, spune trimisul Rusiei la ONU / Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare