A murit un artist manga japonez, creator a mai multor serii de anime şi manga

Artistul manga japonez Leiji Matsumoto, creator a mai multor serii de anime şi manga, a murit la vârsta de 85 de ani.

2155 afișări
Imaginea articolului A murit un artist manga japonez, creator a mai multor serii de anime şi manga

Wikipedia Commons

Celebrul creator de manga, al cărui nume real era Akira Matsumoto, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace acute la 13 februarie, a anunţat studioul său.

Matsumoto era cunoscut pentru saga sa epică de science-fiction, printre care Galaxy Express 999, Queen Emeraldas şi Space Battleship Yamato, relatează BBC.

Opera sa includea adesea teme anti-război şi poveşti emoţionante.

Fiica lui Matsumoto, Makiko Matsumoto, care conduce Studio Leijisha, a declarat în comunicat că acesta "a pornit într-o călătorie spre marea de stele. Cred că a trăit o viaţă fericită, gândindu-se să continue să deseneze poveşti ca artist manga".

Născut în 1938 în oraşul Kurume din sud-vestul ţării, în prefectura Fukuoka, Matsumoto avea doar 15 ani când lucrarea sa de debut, Mitsubachi no Boken, a fost publicată într-o revistă manga. După ce a terminat liceul, s-a mutat la Tokyo pentru a-şi urma visul de a deveni artist profesionist.

În 1961 s-a căsătorit cu Miyako Maki, o cunoscută creatoare de manga şi una dintre primele artiste japoneze din acest gen. Împreună au colaborat la mai multe proiecte, iar el şi-a schimbat numele în Leiji Matsumoto.

Marele succes a venit un deceniu mai târziu, după ce a publicat Otoko Oidon, o serie despre viaţa unui tânăr sărac care se pregăteşte pentru examenele universitare. A avut un succes enorm şi a câştigat Premiul Kodansha Publishing pentru manga pentru copii.

Mai multe dintre benzile sale desenate manga au fost transformate în seriale de televiziune anime, inclusiv serialul epic SF Space Pirate Captain Harlock, care urmăreşte aventurile unui proscris devenit pirat spaţial.

Mai mult de 150 dintre poveştile sale manga descriu tragedia războiului - Matsumoto avea 7 ani când s-a încheiat cel de-al Doilea Război Mondial. Mulţi ani mai târziu, el a declarat că a fost inspirat de propriul său tată, care fusese pilot de elită în armată şi care l-a învăţat că războiul nu trebuie purtat niciodată, deoarece "îţi distruge viitorul".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici